Πολιτική

27/06/2014 - 13:46

118.000 ευρώ σε τραπεζώματα από το Δήμο Λέσβου ! ! ! Μαζί τα φάγαμε Δήμαρχε ;

Διαβάζοντας σήμερα την εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» και τη στήλη «Τα Δηκτικά» επισκεφθήκαμε αμέσως τον οφθαλμίατρό μας.... δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που διαβάζαμε... 118.000 ευρώ το  χρέος του Δήμου Λέσβου σε μία και μόνο επιχείρηση από τραπεζώματα...

 

Διαβάστε τι γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ»

Η ερώτηση της Ντίνας Κοτζαδημητρίου (μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης)  στο Δημοτικό συμβουλίου για την οικονομική σχέση των επαγγελματιών που μισθώνουν δημοτικούς χώρους με το Δήμο, άνοιξε κυριολεκτικά τον ασκό του Αιόλου. Γιατί αποκαλύφθηκε απ’ τα στοιχεία, που ίσως θα έπρεπε να έχει παρουσιάσει εξ αρχής ο αντιδήμαρχος Οικονομικών πριν ερωτηθεί, πως ο μισθωτής του «Κήπου» οφείλει ενοίκια που με τις επιβαρύνσεις οι οποίες έχουν προστεθεί λόγω καθυστερήσεων, φτάνουν τις 160.000 ευρώ. Όμως ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η αιτίαση του επιχειρηματία Στρατή Καραμπάση ότι δεν είχε ανταποκριθεί έως προχθές στις οφειλές του (προχώρησε ήδη πριν τη συνεδρίαση σε διακανονισμό, μετέχοντας σε ρύθμιση) διότι έχει να λαμβάνει το ποσό των 118.000 ευρώ απ’ το Δήμο, απ’ την παροχή υπηρεσιών, και μάλιστα προς την παρούσα δημοτική αρχή.

 

Πολλά τα τραπεζώματα… (2)

Κι επειδή η παροχή υπηρεσιών της συγκεκριμένης επιχείρησης προς το Δήμο αφορά σε συγκεκριμένο διάστημα και για συγκεκριμένες υπηρεσίες, αρκεί μια απλή διαίρεση για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Δήμος Λέσβου έκανε, απ’ την αρχή της θητείας τουΔημήτρη Βουνάτσου έως σήμερα, τραπέζια-κεράσματα κόστους περί τις 3.000 ευρώ το μήνα, και μάλιστα μόνο στην εν λόγω επιχείρηση. Εκτός κι αν καλύφθηκαν μεμονωμένα κάποιες πολύ μεγάλες εκδηλώσεις, που όμως δε δικαιολογείται να μην έχουν εξοφληθεί ακόμα.

 

Πολλά τα τραπεζώματα… (3)

Δήμαρχε, είναι πολλά και παντελώς αδικαιολόγητα τόσα και τέτοιου κόστους τραπεζώματα κι οφείλει η δημοτική αρχή να ενημερώσει αναλυτικά την κοινή γνώμη για το ποιοι τα έκαναν, πότε και σε ποιους. Πώς αιτιολογείται μια δαπάνη 118.000 ευρώ (πάνω από 40 εκατομμύρια για να θυμηθούμε τις δραχμές) σε προσφορά εδεσμάτων για φιλοξενουμένους!

Γιατί, μην ξεχνάτε, χωρίς καμμία διάθεση λαϊκισμού, πως δεν τα πληρώνετε εσείς, ή όποιο, ή όποια στελέχη σας τα παράθεσαν, αλλά όλοι μας. Αν μη τι άλλο, είναι σκανδαλώδης πρόκληση και μάλιστα σε περίοδο κρίσης να «υφαρπάζονται» απ’ τους δημότες υπηρεσίες ύψους 118.000 ευρώ και να σπαταλώνται χωρίς φειδώ και στρατηγική, έστω μια κάποια πολιτική προβολής του Δήμου σε δημόσιες σχέσεις.

Ομοίως είναι ομολογουμένως περίεργη και η στάση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές, αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως της κ. Κοτζαδημητρίου που ρώτησε, και του Προκόπη Γυμνάγου που δήλωσε έκπληκτος, το όργανο δεν αντέδρασε καθολικά όπως θα περίμενε κανείς, ζητώντας άμεσα διευκρινίσεις στο άκουσμα μιας τέτοιας οφειλής.

Πάντως, ας έχουν υπόψη τους οι δημότες, ανεξάρτητα απ’ τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει τώρα ο Δήμος, ότι όλα τα σχετικά παραστατικά, όπως είπε ο Νίκος Κατράνης, θα ελεγχθούν. Οπότε, αν κάποιοι χρέωσαν το Δήμο χωρίς παραστατικά και αποφάσεις οργάνων, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα έρθει η στιγμή που θα τους καταλογιστούν τα οφειλόμενα, ακόμη και σε βάθος χρόνου.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!