Πολιτική

31/03/2014 - 16:00

149.992 ευρώ για κλάδεμα δέντρων

Μ

ε σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο το έργο του κλαδέματος υψηλών δέντρων σε ολόκληρο το Δήμο Λέσβου, προϋπολογισμού 149.992,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Συγκεκριμένα θα γίνει κλάδεμα ή κοπή υψηλών επικίνδυνων δέντρων, που φύονται σε δεντροστοιχίες πεζοδρομίων, πλατείες και άλλους χώρους του Δήμου Λέσβου, τα οποία σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ή θεομηνιών μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα σε ανθρώπους ή να προκαλέσουν ζημιές σε οικίες, αυτοκίνητα κλπ.

Επίσης, θα γίνει αφαίρεση κλαδιών που πιθανόν κατευθύνονται σε παρακείμενα κτίρια ή αποκρύπτουν πινακίδες σήμανσης και φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και κλαδιών που αναπτύσσονται σε χαμηλό ύψος από το έδαφος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η διέλευση πεζών ή οχημάτων.   

«Με το κλάδεμα και τις άλλες εργασίες, θα επιλυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα, αλλά και θα αποκατασταθεί το φυσικό κάλος αυτών των δέντρων πολλά από τα οποία είναι πραγματική όαση δροσιάς το καλοκαίρι και ομορφιάς όλο το χρόνο. Επίσης θα είναι ασφαλή, γενικότερα, τα οικήματα, αλλά και η διέλευση οχημάτων και πεζών. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο νοικοκυρέματος, που υλοποιεί η παρούσα Δημοτική Αρχή» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Μοιράσου το άρθρο!