Πολιτική

01/08/2011 - 15:19

2 σελίδες Α4 χρειάστηκαν για να περιγράψουν όσα έκανε ο Δημήτρς Βουνάτσος το Σαββατοκύριακο!!!

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου –λευκώματος «Η Νήσος Λέσβος, φωτογραφικό οδοιπορικό 1815-1915» με ανέκδοτες φωτογραφίες από Γαλλικές πηγές του Ιστορικού τέχνης Χάρη Γιακουμή που διοργάνωσε η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» . Ο κ. Βουνάτσος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον κ. Γιακουμή για τις φωτογραφίες του και το λεύκωμά του καθώς και τον Πρόεδρο της Λέσχης Πλωμαρίου Ξενοφώντα Μαυραγάνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λέσβου παρέστη στην 31η Γιορτή του Ούζου στην Επάνω Σκάλα στη Μυτιλήνη που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011». Ο Δήμαρχος Λέσβου χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα» Μάκη Βενέτα. Να σημειωθεί ότι  ο Δήμαρχος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου αυτού το 1980 που στόχο είχε την ανάπλαση και προβολή της υποβαθμισμένης τότε περιοχής της Επάνω Σκάλας.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου προήδρευσε σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Επί πέντε ώρες συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του Λεκανοπεδίου Καλλονής, πολλά εκ των οποίων εκκρεμούν ακόμα και από το 1949! Σε ορισμένα προβλήματα δόθηκαν άμεσα λύσεις και θα υλοποιηθούν εντός της εβδομάδας που διανύουμε ενώ άλλα θα επιλυθούν μεσοπρόθεσμα λόγω και της οικονομικής συγκυρίας. Στη λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδώνης, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Γιάννης Βατός, Κτηνοτροφίας, Γεωργίας κλπ Γιάννης Τσακίρης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής Ευάγγελος Γιαβάσης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Κυρατζής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής Αθανάσιος Ελευθερίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαφίων Νίκος Μαμουρίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρίσβης Δημήτρης Τσισκάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμείου Ροδόκλεια Παλαιολόγου, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, αστυνομικών, στρατιωτικών και λιμενικών αρχών, ο Πρόεδρος Εφετών Αθήνας Νίκος Καλογήρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλονιατών Αθήνας Χρήστος Τραγέλλης, λοιποί φορείς και δημότες.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Θερμής Σταύρο Πολίτη, τον Πρόεδρο Αντώνη Κόμλο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κυδωνιών παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Ιππικός Σύλλογος, η Ένωση Μικρασιατών στην τοπική αυτή Κοινότητα. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στη Γιορτή της Ρητίνης που διοργάνωσε η Ομάδα εθελοντισμού και αλληλεγγύης Αμπελικού «Η Άμπελος» στην πλατεία του Πλατάνου στο Αμπελικό. Ο κ. Βουνάτσος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες παραγωγής και επεξεργασίας ρητίνης από το δημοτικό, πρώην κοινοτικό, πευκοδάσος των 10.000 περίπου στρεμμάτων και συνεχάρη τον ιερέα Ευστράτιο Κακάμπουρα, ο οποίος είναι και η ψυχή του υπό ίδρυση Συνεταιρισμού ρητινοπαραγωγών Λέσβου, τόσο για τη δημιουργία του Μουσείου Ρητίνης εκεί, καθώς και του Λαογραφικού  Μουσείου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αυτόν, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δασαρχείο Λέσβου θα επεξεργαστούν ένα πρόγραμμα συλλογής και οικονομικής εκμετάλλευσης του προϊόντος αυτού κατά τρόπο επιστημονικό.

Τέλος, την Κυριακή το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κορδώνη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη, παρέστη στο κλείσιμο της διήμερης Γιορτής του Ούζου στην κεντρική πλατεία Πλωμαρίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο τέως Δήμαρχος Πλωμαρίου Μιχάλης Μαμάκος, ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μαρσώνης, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικές αρχές. Ο Δήμαρχος συνεχάρη την κα Βούλα Γερακίτου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού» και Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, η οποία είχε την ευθύνη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, τις ποτοποιίες του Πλωμαρίου και όσους συνέβαλαν εθελοντικά στη μεγάλη επιτυχία των διήμερων εκδηλώσεων που αποτελούν θεσμό για το Πλωμάρι και είχαν ενταχθεί στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011».

Μοιράσου το άρθρο!