Πολιτική

06/02/2019 - 13:20

257.190 ευρώ για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στη Λέσβο

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δύο δράσεις για την υποστήριξη εξαρτημένων ατόμων και μία δράση του τομέα  αποκατάστασης της ψυχικής υγείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων είναι 630.500 ευρώ.

Τα έργα που εντάσσονται και αφορούν στον τομέα των εξαρτήσεων είναι τα εξής:

• Το «Πολυδύναμο Κέντρο Βορείου Αιγαίου» με έδρα τη Χίο και δικαιούχο το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων χρηματοδοτείται με 232.310 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν για 24 μήνες το κόστος μισθοδοσίας για 5 εξειδικευμένα στελέχη (ψυχολόγος, ψυχίατρος, κοινωνικός λειτουργός, ειδικός θεραπευτής, διοικητικός υπάλληλος), καθώς και το κόστος  ενοικίασης του χώρου.

Η «Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» με έδρα τη Λέσβο και δικαιούχο το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, χρηματοδοτείται με 257.190 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν για 24 μήνες το κόστος μισθοδοσίας για 6 εξειδικευμένα στελέχη (ψυχολόγος, ψυχίατρος, κοινωνικός λειτουργός, ειδικός θεραπευτής, διοικητικός υπάλληλος, οδηγός) καθώς και η αγορά ενός οχήματος.
Στον τομέα της ψυχικής υγείας εντάσσεται το εξής έργο:

• «Δράσεις παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου», με προϋπολογισμό 141.000 ευρώ και δικαιούχο το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου Χίου. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν για 18 μήνες το κόστος μισθοδοσίας για 4 εξειδικευμένα στελέχη (ψυχολόγος, ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ειδικός παιδαγωγός) καθώς και η αγορά ενός οχήματος.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:
«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να στηρίξουμε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χρηματοδοτούμε δράσεις που καλύπτουν λειτουργικά έξοδα τριών δομών σε Χίο και Λέσβο. Συμβάλλουμε έτσι στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη συνανθρώπων μας που έχουν εξαρτήσεις και ψυχικά προβλήματα».

Μοιράσου το άρθρο!