Πολιτική

22/03/2016 - 07:45

300.000 ευρω από τα τακτικά έσοδα του Δήμου Λέσβου για το Αρχοντικό Κατσάνη - Παρέμβαση Σ. Γεωργούλα

Η

πρόταση της δημοτικής αρχης στο χθεσινό δημοτικο συμβούλιο ηταν συγκεκριμένη. 300.000 ευρω απο τα τακτικά έσοδα του Δημου να πάνε για την αγορά απο το ΤΑΙΠΕΔ του Αρχοντικού Κατσανειου. Χωρις να υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την επόμενη κίνηση μετατροπής του κτιρίου, χωρις να συζητηθεί η διεκδίκηση του, με νομικά όπλα την επίσημη παραδοχή απο αρμόδιο Υπουργό οτι η παραχώρηση του στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε "εκ παραδρομής", απλα και μόνο ο λεσβιακός λαός θα πληρώσει τη νομιμοποίηση ενός μηχανισμού που έγινε για να αρπαχτεί η δημόσια περιουσία, υπέρ του χρέους.

 

Φυσικά δεν ψηφίσαμε υπέρ της πρότασης και διαφωνήσαμε και με τα λεγόμενα του Δημάρχου οτι "η ρητορική μνημονιο-αντιμνημόνιο ανήκει στο παρελθόν" και οτι ο δρομος για τη λύση ειναι "να καλύψουμε τα προαπαιτούμενα των δανειστών".
Συνεχίζουμε να κατανοούμε οτι η πραγματικότητα που ζούμε καθορίζεται και μέσα απο τις μνημονιακές πολιτικές και οτι η τακτική να λέμε ναι σε παράλογες αποφασεις των δανειστών ειναι μέρος του προβλήματος και δεν αποτελεί κομμάτι του αξιακού μας συστηματος.


Δεν υποστελλουμε τη σημαία του αγώνα απέναντι σε αυτα που μας έφεραν σε οικονομική και κοινωνική κρίση και στο Δημο αλλα και στη ζωη μας.



Ο επικεφαλής της δημοτικής παραταξης Λέσβου, " ο Άλλος δρόμος"

Στράτος Γεωργουλας

Μοιράσου το άρθρο!