Πολιτική

28/07/2011 - 07:19

3η Γιορτή Σαρδέλας & Ούζου από τους Μυτιληνιούς Αμαρουσίου

Ένα ξεχωριστό γλέντι με παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι, αλλά και πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, από το νησί της Μυτιλήνης, απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στην «3η Γιορτή Σαρδέλας & Ούζου» στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Την καλοκαιρινή γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Αμαρουσίου & Όμορων Δήμων «Ο Νόστος», με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση που αποτελεί χαρακτηριστικό συστατικό της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης για τους κατοίκους της Μυτιλήνης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, γιόρτασε μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Στο χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρη Κουζέλη, και τα μέλη του Δ.Σ για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης για τρίτη συνεχή χρονιά, η οποία διατηρεί και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. «Στόχος μας –πρόσθεσε- είναι η «Γιορτή Σαρδέλας και Ούζου» να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια και να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους και στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους κατοίκους».

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Πατούλη, για τη στήριξη και την προσφορά τόσο του ιδίου όσο και του Δήμου Αμαρουσίου στο Σύλλογο, εξέφρασε ο Πρόεδρος κ. Κουζέλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Παρτσινέβελος.

Τη βραδιά διάνθισε με παραδοσιακούς χορούς ο σύλλογος Μεσοτοπιτών και οι «Γλεντιστάδες» του, τους οποίους ακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι σε νησιώτικους παραδοσιακούς ρυθμούς.

Μοιράσου το άρθρο!