Πολιτική

11/05/2019 - 17:14

48 μπροστάρηδες για τα 35 χωριά της Δυτικής Λέσβου

Τους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο Στρατής Ζαφείρης

Σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης, παρουσίασε χθες το βράδυ στην Καλλονή, τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Συνεργασία ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», στέλνοντας και στα 35 χωριά της περιοχής, το αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο νέος Δήμος έχει όλες τις προϋποθέσεις, και το δικαιούνται οι δημότες του, να πάει μπροστά.  


Ο κ. Ζαφείρης στην εισαγωγική του ομιλία, ανέπτυξε το στίγμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που σκιαγραφούν το οικονομικό και κοινωνικό του προφίλ. Έδωσε έμφαση στους παραγωγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα είναι κοντά και θα στηρίξει έμπρακτα κάθε κλάδο, ενώ με έμφαση υποστήριξε πως ειδικό βάρος θα έχει η παιδεία, ο πολιτισμός και ο τομέας της αλληλεγγύης.

Καταθέτοντας τις κεντρικές προτεραιότητες του προγράμματός του, ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε πως ο συνδυασμός έχει επεξεργαστεί προτάσεις σε όλα τα επίπεδα του δημοτικού έργου – κάποιες εκ των οποίων ήδη έχει δημοσιοποιήσει με λεπτομέρειες ή θα ανακοινώσει άμεσα - κι έτσι είναι ήδη πανέτοιμος να αναλάβει απ’ την επαύριο κιόλας των εκλογών. 


Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στην παρουσίαση των  υποψηφίων συμβούλων απ’ τον κ. Ζαφείρη, που μιλώντας για έναν προς έναν τους συνεργάτες του, αφού τούς εξήρε, τόνισε πως επαγγελματικά και κοινωνικά η διαστρωμάτωσή τους απεικονίζει και αντικατοπτρίζει τον ίδιο τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. 

παροσιαση συνδυασμού

 

Απ’ τον κτηνοτρόφο και τον αγρότη, μέχρι τον καθηγητή Πανεπιστημίου, απ’ τη νοικοκυρά και τη γιατρό, έως τη συνεταιρίστρια και τη φοιτήτρια, απ’ τον υπάλληλο και τον εκπαιδευτικό, έως τον ελεύθερο επαγγελματία και τον επιχειρηματία, οι 48 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι οι μπροστάρηδες που θα δουλέψουν όπως είπε ο κ. Ζαφείρης στον καινούργιο Δήμο, προωθώντας την επίλυση των τοπικών υποθέσεων. 


Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στον όρο συνεργασία, που προσδιορίζει τον συνδυασμό, εκφράζοντας την αναγκαιότητα ειδικά σε μια νησιωτική ακριτική περιοχή, είναι εθνική επιταγή να χτίζουμε σε κάθε επίπεδο με ενότητα, θέτοντας κι επιτυγχάνοντας στόχους, αφού σύμφωνα με τον Στρατή Ζαφείρη «εμείς εδώ στη Λέσβο δεν έχουμε περιθώρια και την πολυτέλεια να τρωγόμαστε και να παράγουμε τριβές».   
 

Μοιράσου το άρθρο!