Πολιτική

12/02/2013 - 12:44

60% του έργου ύδρευσης στην Αγιάσο έχει κατασκευαστεί - Επίσκεψη Δημάρχου

60% του έργου ύδρευσης στην Αγιάσο έχει κατασκευαστεί

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου, Γιώργο Βουνάτσος και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, Γιάννη Άνεμο, επισκέφθηκε το έργο της κατασκευής των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Αγιάσου, προϋπολογισμού 2.170.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007 – 2013».


Με το εν λόγω έργο κατασκευάζονται τα απαιτούμενα έργα για την βελτίωση υφιστάμενων υδροδοτών της περιοχής Αγιάσου και τα απαιτούμενα έργα για την μεταφορά της παροχής τους έως τις δεξαμενές του οικισμού. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται οι καλλιέργειες των πηγών στην περιοχή του Σκοτεινού, κατασκευάζεται το νέο σύστημα μεταφοράς του νερού από τις πηγές στα συλλεκτήρια φρεάτια και από εκεί, μέσω των νέων κεντρικών σωλήνων στις δεξαμενές του οικισμού. Τέλος, κατασκευάζονται δύο νέα σύγχρονα αντλιοστάσια για τη μεταφορά του νερού από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου και της Καρκαβούρας στις υφιστάμενες δεξαμενές. Το συνολικό μήκος του υπό κατασκευή δικτύου είναι 16χλμ και οι πηγές που επισκευάζονται – καλλιεργούνται, είναι 34. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το 60% περίπου του έργου.


Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης της Αγιάσου.
 

Μοιράσου το άρθρο!