Πολιτική

13/05/2022 - 14:38

62 μεταχειρισμένοι φορητοί υπολογιστές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου - Δωρεά από Νορβηγία

62 μεταχειρισμένους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Lenovo T450 και Lenovo Τ460), παρέλαβε χθες ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δωρεά του Πανεπιστημίου Agder (Άγκντερ) της Νορβηγίας, για τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου.

Η δωρεά του Πανεπιστημίου, σχετίζεται με τη δραστηριότητά του στην περιοχή της Λέσβου και ειδικότερα μέσω του Κέντρου σπουδών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του στο Μετόχι. Η δωρεά αποφασίστηκε έπειτα από την επαφή του Δημάρχου, με τον ελληνικής καταγωγής, Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Νορβηγίας, Κωνσταντίνο Κοκόγια, ο οποίος επισκέφτηκε χθες αυτοπροσώπως τον κ. Βέρρο στην Καλλονή.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοκόγια και τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Νορβηγίας που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στη Λέσβο, τονίζοντας πως η δωρεά θα καλύψει σημαντικές ανάγκες της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητώντας από τους Προϊσταμένους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Νίκο Περιβολάρη και Απόστολο Βαρελτζή, να αποτυπώσουν τις ελλείψεις των σχολείων τους, για την ανάλογη διανομή.

Στο μήνυμά του εκ μέρους του Πανεπιστημίου Agder, ο κ. Κοκόγιας τόνισε:

«Ελπίζουμε οι υπολογιστές να χρησιμοποιηθούν για αρκετό καιρό και να εκπληρώσουν έναν σημαντικό σκοπό - σε καιρούς πανδημίας - επάνω στον τομέα της τηλεκπαίδευσης. Αυτή είναι η τρίτη μας αποστολή με φορητούς υπολογιστές στην Λέσβο καθώς αναπτύσσουμε στενή συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου».

 

Μοιράσου το άρθρο!