Πολιτική

06/05/2011 - 12:27

Aegean-Olympic: Ελκυστικές προσφορές για ταξείδια σε Ελλάδα - εξωτερικό

της Μαρίας Μόσχου/Ημερησία

Σε... αερομαχίες επιδίδονται το τελευταίο διάστημα οι Aegean Airlines και η Olympic Air με προσφορές για εισιτήρια τόσο διεθνών όσο και εσωτερικών προορισμών.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να «μπλοκάρει» τη συγχώνευση των δύο εταιρειών έχει οδηγήσει σε ανακατανομή του δικτύου των δύο εταιρειών σε όλο το δίκτυό τους ενώ την ίδια στιγμή οι εταιρείες επιδίδονται σε... αγώνα προσφορών προκειμένου να κερδίσουν το επιβατικό κοινό το οποίο φαίνεται να εγκαταλείπει τις αεροπορικές μετακινήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι εισάγει στην ελληνική αγορά χαμηλούς ναύλους για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε συγκεκριμένους προορισμούς που θα επιλέγει κάθε εβδομάδα.

Oι Weekendair προορισμοί αυτής της εβδομάδας είναι οι εξής: Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Χίος, Σάμος, Κάϊρο, Λάρνακα από και προς Αθήνα, Ρόδος από και προς Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, για τα Weekendair δρομολόγια του εσωτερικού με αναχώρηση από την Αθήνα ο ναύλος ξεκινά από τα 51 ευρώ. Από τους επιλεγμένους προορισμούς του εσωτερικού προς Αθήνα, από και προς Θεσσαλονίκη ο ναύλος ξεκινά από τα 32 ευρώ.

Για το Weekendair δρομολόγιο του εξωτερικού Αθήνα-Κάϊρο ο ναύλος με αναχώρηση από την Αθήνα ξεκινά από τα 84 ευρώ, ενώ από το Κάϊρο τα 67 ευρώ. Για το εξωτερικό δρομολόγιο Αθήνα-Λάρνακα ο ναύλος με αναχώρηση από την Αθήνα ξεκινά από τα 74 ευρώ, ενώ από τη Λάρνακα από τα 65 ευρώ.

Η προσφορά γίνεται για 880 θέσεις, ξεκίνησε από την Παρασκευή 6 Μαΐου και ισχύει για κρατήσεις που θα γίνουν έως την Κυριακή 8 Μαΐου. Ωστόσο αφορά πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 9 έως Τετάρτη 18 Μαΐου.

Η κίνηση αυτή της ΟΑ ήταν η απάντηση στην Aegean Airlines η οποία είχε ανακοινώσει προσφορά για τους εσωτερικούς προορισμούς. Σύμφωνα με την οποία:

- Από Αθήνα προς προορισμούς εσωτερικού η τιμή του εισιτηρίου διαμορφωνόταν σε 59 ευρώ

- Προς Αθήνα από προορισμούς εσωτερικού με τιμή εισιτηρίου 48 ευρώ με όλους του φόρους.

Η προσφορά αφορά σε απευθείας πτήσεις της Aegean: από/προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλους τους προορισμούς εσωτερικού. Ισχύει για κρατήσεις έως την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου και πτήσεις από 01/06/2011 έως 30/09/2011. Οι ναύλοι ισχύουν για απλή μετάβαση, περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και τις αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη για αγορά εισιτηρίου από το site της Aegean. Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία του ναύλου και σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφεται η αξία του ναύλου. Για τις απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη: από/προς Ρόδο, Μυτιλήνη, Χανιά, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω και Ηράκλειο ο ναύλος είναι 49 ευρώ ενώ από/προς Σάμο, Κέρκυρα, Καλαμάτα ο ναύλος είναι 39 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!