Πολιτική

31/10/2013 - 15:59

«Αγάπη» Γιακαλή-Τεντόμα σε λιμάνι χωρίς καράβια

yle="text-align: justify;">"Προκάλεσε" ο Βασίλης Τεντόμας με την επιστολή του. 

"Σήκωσε το γάντι" και απάντησε ο Νάσος Γιακαλής.

Η "αγάπη" τους σε νέα επεισόδια.... Με επιστολές τα προβλήματα δεν λύνονται... Γιατί οι επιστολές δεν σέρνουν καράβια.

 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Α. ΓΙΑΚΑΛΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,

στη προχτεσινή σύσκεψη, που συγκαλέσατε για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, προσπάθησα στη παρέμβασή μου να εκφράσω τον προβληματισμό μου κατά πόσο είσαστε πραγματικά διατεθειμένος να αγωνιστείτε με συνέπεια για να επιτευχθούν ουσιαστικές λύσεις.
Επειδή στην απάντησή σας, με τη δικαιολογία ότι δεν ασχολείστε με τα "πολιτικά" παιχνίδια "κάποιων" όταν έχουμε -όπως είπατε- μπροστά μας να λύσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το πρόβλημα για το οποίο μαζευτήκαμε, αποφύγατε να αντικρούσετε τους ισχυρισμούς μου.
Τώρα λοιπόν, κ. Γιακαλή, που δρομολογήσατε την επίλυση του ακτοπλοϊκού με τη σύσταση "Επιτροπής Αγώνα", που θα οργανώσει τον αγώνα των νησιωτών και αφού συντάξετε την επιστολή προς τον κ. Σαμαρά, θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

•    Πού είναι η μελέτη του ακτοπλοϊκού που θα συνέτασε η "αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας" (Απόφαση 197/20-12-2011).
•    Ποιες θέσεις εκφράσατε στη σχετική διαβούλευση και ποιες κινητοποιήσεις προτείνατε για το Ν/Σ "Μουσουρούλη" (Απόφαση 173/27-11-2012). Σημειωτέον ότι από εκεί πρόκυψε ο Ν. 4150/2013 που έφερε όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που υφιστάνται τα νησιά μας στο τομέα της ακτοπλοΐας.
•    Υλοποιήσατε τη δέσμευσή στο Λημνιακό λαό για αποστολή επιστολής στον κ. Σαμαρά για τα προβλήματα της Λήμνου, μεταξύ των οποίων το ακτοπλοϊκό; Τι μεσολάβησε και δεν τηρήσατε και την άλλη δέσμευσή σας στο Λημνιακό λαό ότι δηλ. θα ακολουθήσει, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Λήμνου, το μονοήμερο έστω κλείσιμο των υπηρεσιών της περιφέρειας και του δήμου Λήμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας; (Απόφαση 125/28-6-2013)

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,

Μη μπείτε στο κόπο να απαντήσετε. Τα ερωτήματά μου είναι ρητορικά.
Δεν κάνατε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Και ένας λόγος που δεν κάνατε τίποτα είναι γιατί έχετε μπερδέψει λίγο το σημερινό σας ρόλο του περιφερειάρχη και θεσμικού υπερασπιστή του κοινωνικου συνόλου με τη παλιά ιδιότητά σας, του πρόεδρου της ΝΕΛ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λογική που ακόμα και χωρίς να το θέλετε σας διακατέχει, να βλέπετε δηλ. με απόλυτη "κατανόηση" τα αιτήματα των ακτοπλόων και πρώτα και κύρια της προαναφερόμενης "κυρίας", που έχει καταδικάσει Λήμνο, Σάμο, Ικαρία-Φούρνους σε όσα μας διεκτραγώδησε παραστατικότατα στη προχτεσινή σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Λήμνου.
Όμως ούτε τώρα θα κάνετε τίποτα το ουσιαστικό, γιατί έχετε και ένα άλλο "μπέρδεμα".
Γιατί,όσο και αν το ταπεραμέντο σας προσφέρεται για  ένα "υπέρ πάντων αγώνα", ώστε να πάτε στις εκλογές του Μάη με "αγωνιστικές" (έστω ολιγόμηνες) περγαμηνές (τώρα που δεν έχετε πίσω σας να σας στηρίζει ένα κόμμα του 40-44%), τελικά δυστάζετε να ανοιχτείτε γιατί βλέπετε να μη σας "παίρνει". Γιατί το κυοφορούμενο και συνεχώς προωθούμενο "συμπεθεριό" με τον «Λεσβιάρχη’ υπουργό δεν επιτρέπει "βία απ´ όπου κι αν προέρχεται".

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,
Ό τόπος μας είναι μικρός, που λέει κι ο ποιητής.
Και οι νησιώτες-συμπολίτες μας έχουν μνήμη και κρίση και μπορούν να διακρίνουν πού παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια. Και αυτά μη τα αναζητείτε σε μια παράταξη που ενεργεί στο φώς, που μιλά με επιχειρήματα και που θα συνεχίζει να πηγαίνει "κόντρα" σε κατεστημένες λογικές και κατεστημένα συμφέροντα.

ΥΓ. Παρ´ όλα τα παραπάνω, κύριε Περιφερειάρχη, ευχόμαστε να μας διαψεύσετε και η "Επιτροπή Αγώνα" για το ακτοπλοϊκό να αναγγειλλει και κυρίως να οργανώσει τις πρώτες (δυστυχώς) κινητοποιήσεις για το βασικότερο πρόβλημα που αφορά στη νησιωτική και παραμεθόρια περιφέρεια Βορ. Αιγαίου.
Στο μεταξύ καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και τους άλλους επαγγελματικούς και τοπικούς φορείς να οργανώσουν τη πάλη και να πάρουν στα χέρια τους το θέμα της διεκδίκησης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με συχνά, ποιοτικά και φτηνά δρομολόγια.
Αναζητώντας ακόμη και άλλες μορφές αυτοοργάνωσης, δράσης και κινητοτοποίησης, σε τοπικό επίπεδο.
Οι αγώνες των Λημνιών και η αγωνιστική παρουσία των τοπικών φορέων της Χίου στη προχτεσινή σύσκεψη δείχνουν το δρόμο, μπορούν να γίνουν τα παραδείγματα και για τα άλλα νησιά.

Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
 


 

Η απάντηση από τον Περιφερειάρχη

Είδε το φως της δημοσιότητας μια ανοιχτή επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Βασίλη Τεντόμα προς τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή σχετικά με το σοβαρότατο θέμα, του ακτοπλοϊκού προβλήματος στο Βόρειο Αιγαίο.

Θα περίμενε κανείς να διατυπωθούν οι θέσεις και οι συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Τεντόμα για την αντιμετώπιση του θέματος, αφού στη προχθεσινή σύσκεψη στην τοποθέτησή του, κυριάρχησε ο εκνευρισμός και οι υπαινιγμοί απέναντι στον Περιφερειάρχη, πράγμα που συνεχίζει και σήμερα. Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους…
Τι και εάν ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στις επισκέψεις του στο Υπουργείο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής παρουσία του Υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, τι κι αν το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και απέστειλε σε κάθε αρμόδιο και στα πολιτικά κόμματα τις θέσεις του και τις διαφωνίες του με την ασκούμενη πολιτική στην ακτοπλοΐα των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Τεντόμας έχει πολύ άγχος. Άγχος γιατί παρά τον επαναστατικό του οίστρο δεν μπορεί να πείσει σχεδόν κανέναν.
Άγχος γιατί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνει ο απολογισμός του καθένα, τα πεπραγμένα και οι προσπάθειες που κατέβαλε για το Βόρειο Αιγαίο. Δεν αξίζει τον κόπο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση να απαντήσει κανείς στους υπαινιγμούς του κ. Βασίλη Τεντόμα για τα «συμπεθεριά» και τις παλιές ιδιότητες του Περιφερειάρχη, που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας. Όντως κ. Τεντόμα σε τούτο εδώ τον τόπο, σε τούτο εδώ το λαό, είμαστε όλοι γνωστοί. Γι΄ αυτό και μας ανταμείβει ανάλογα.
Ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής έχει μόνο ευγνωμοσύνη απέναντι στο λαό του Βορείου Αιγαίου. Δεν ξέρουμε πως αισθάνεστε εσείς…
Και κάτι τελευταίο. Στην ανοιχτή επιστολή σας, τρεις φορές γράφετε «Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη».
Αγαπητέ κ. Τεντόμα λοιπόν ηρεμήστε.
Γιατί η πολύ «αγάπη» σας για τον Περιφερειάρχη είναι «ρητορική» όπως τα ερωτήματα και τα επιχειρήματά σας.


up date νέα απάντηση από τον Β. Τεντόμα

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

 

Ο κ. Περιφερειάρχης στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Β. Τεντόμα, για το τι έκανε τρία σχεδόν χρόνια για το ακτοπλοϊκό, το σημαντικότερο και πλέον επείγον πρόβλημα που βασανίζει τα νησιά μας, απάντησε με τη φράση:

"Τι και εάν ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στο Υπουργείο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής παρουσία του Υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, τι κι αν το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και απέστειλε σε κάθε αρμόδιο και στα πολιτικά κόμματα τις θέσεις του και τις διαφωνίες του με την ασκούμενη πολιτική στην ακτοπλοΐα των νησιών του Βορείου Αιγαίου".

Έτσι ο κ. Γιακαλής μας θύμισε τη τρίτη του ιδιότητα, με την οποία μπερδεύει τη σημερινή του.

Αυτήν του διορισμένου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος πράγματι, υπηρετώντας τη κυβερνητική πολιτική, δεν μπορεί παρά μόνο να κάνει επισκέψεις στα υπουργεία και να στέλνει επιστολές στους ανωτέρους του.

 

 

 περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!

geotee