Πολιτική

13/01/2014 - 19:19

«αΓΕΡΑστη Ανεξάρτητη Κίνηση» δυναμικό ξεκίνημα

&n

bsp;     Η «αΓΕΡΑστη Ανεξάρτητη Κίνηση», πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο της Γέρας, την πρώτη της ανοιχτή συζήτηση, με στόχο να ενημερώσει και να ενεργοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, σε μία ουσιαστική διεκδίκηση καλύτερης εκπροσώπησης,στην συγκρότηση του Νέου Δήμου, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

      Οι Γεραγώτες, κατέκλυσαν την αίθουσα και εξέφρασαν την αγωνία τους για την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος τους, τονίζοντας συγχρόνως, με τη συμμετοχή τους, την απόφασή τους για ενότητα και αγώνα, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Κίνησης.

      Παρόντες ήταν Γεραγώτες απ' όλα τα χωριά της Γέρας, αλλά και πολίτες από το Πλωμάρι, τον Ευεργέτουλα και τη Μυτιλήνη. Μεταξύ των συμπολιτών μας ήταν ο πρώην Δήμαρχος Γέρας κ. Σωτήρης Ζαμτράκης ο πρώην και ο νυν Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γέρας κ. Θέμης Αθανάσης και ο κ. Προκόπης Γυμνάγος αντίστοιχα και άλλοι πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Οι θέσεις της Κίνησης, συνάντησαν τη γενική αποδοχή του κόσμου, οι προβληματισμοί που τέθηκαν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι και παραγωγικοί και, στο τέλος της συζήτησης, πολλοί από τους παρευρισκομένους, παρέθεσαν με προθυμία τα στοιχεία τους στη διάθεση της Κίνησης για τις μελλοντικές τους συν-αποφάσεις.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το μήνυμα που κατέθεσαν στη συνάντηση, ενεργοί πολίτες περιοχών όπως η Μυτιλήνη, η περιοχή του Ευεργέτουλα και το Πλωμάρι που, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γέρας, ξεκινάνε αντίστοιχες κινήσεις ανεξαρτησίας και ενεργοποίησης στις περιοχές τους.

Την ιδιαίτερα ζωηρή και εποικοδομητική συζήτηση συντόνισε, με μεγάλη επιτυχία, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» διαλόγου της Γέρας, κ. Τζάνος Στεφανέλλης

Μοιράσου το άρθρο!