Πολιτική

14/05/2013 - 14:58

Ακόμη μια λαϊκή συνέλευση στην Καλλονή παρουσία Δημάρχου

Ακόμη μια λαϊκή συνέλευση στην Καλλονή παρουσία Δημάρχου

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Δημήτρη Ζαφειρίου και τους Αντιδημάρχους Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατό και Οικονομικών, Νίκο Κατράνη, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2013, το απόγευμα, παρέστη στην Λαϊκή – Αυτοδιοικητική Συνέλευση, που οργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής.

Μετά την εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής Αθανάσιο Ελευθερίου, εξετάστηκαν διεξοδικά διάφορα ζητήματα της Δημοτικής αυτής Κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στα δισεπίλυτα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, (καθαριότητα ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου - ανακύκλωση, αγροτική οδοποιία, κυκλοφοριακό, περιφερειακός δρόμος Καλλλονής κ.α.), μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Χώρα μας γενικότερα. Ο κ. Βουνάτσος, και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, στην πολύωρη αυτή Συνέλευση ενημέρωσαν διεξοδικά για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επεσήμανε τα κατεπείγοντα και ασφυκτικά προβλήματα του Δήμου, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, όπως π.χ. η οικονομική καχεξία, η δραματική μείωση των υπαλλήλων και η τραγική υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας καθαριότητας. Επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και ούτε είχε υποσχεθεί κάτι τέτοιο προεκλογικά, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Κληρονομήσαμε προβλήματα δεκαετιών και συσσωρευμένα μεγάλα χρέη του παρελθόντος. Εργαζόμαστε σκληρά και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε, παλεύοντας, παράλληλα, για την κατάργηση του ενός και μόνο Δήμου – Τέρας, που αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο τον αυτοδιοικητικό θεσμό και για τη ζωή των συνδημοτών μας, είπε ο κ. Βουνάτσος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης έγινε και μια σύντομη παρουσίαση της επικαιροποιημένης μελέτης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Καλλονής, από τον Συγκοινωνιολόγο, Νίκο Προβατά, με την οποία θα επέλθουν σημαντικές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία, κυρίως του κέντρου των δρόμων και της πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, για τη λύση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος της κωμόπολης αυτής και απαλλαγή των κατοίκων της από το σημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο, της οποίας η εκτέλεση θα δημοπρατηθεί με δημόσιο διαγωνισμό εντός μηνός. Κλείνοντας την πολύωρη αυτή Συνέλευση και αφού δρομολογήθηκαν οι ανάλογες λύσεις, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, για την εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, καθώς και για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν.

Μοιράσου το άρθρο!