Πολιτική

04/07/2019 - 13:50

Άμεσα 150 υδροστόμια πριν καούν η Μυτιλήνη και τα χωριά μας! Ο Νίκος Καρασάββας απαντά

Με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά σε οικία της πόλης της Μυτιλήνης και την καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κας Νίκης Τσιριγώτη, σχετικά με πυροσβεστικό υδροστόμιο εκτός λειτουργίας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Σε ολόκληρο το Δήμο Λέσβου και στους οικισμούς του, είναι τοποθετημένα 983 υδροστόμια εκ των οποίων τα 250 περίπου είναι τοποθετημένα  στην πόλη της Μυτιλήνης.

Κάθε χρόνο την άνοιξη η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει το Δήμο Λέσβου σχετικά με την κατάσταση των υδροστομίων και ποια από αυτά βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Σε συνέχεια ο Δήμος Λέσβου προβαίνει σε προμήθεια νέων υδροστομίων για την αντικατάσταση των φθαρμένων.


Φέτος με το με αριθμ. πρωτ. 986/Φ.702.15/12.4.2019 ενημερωθήκαμε ότι στις Δ.Ε. Μυτιλήνης, Ευεργέτουλα, Λουτρόπολης Θερμής και Μανταμάδου βρίσκονται εκτός λειτουργίας 99 πυροσβεστικά υδροστόμια σε σύνολο 341.


Στη συνέχεια του εγγράφου αυτού, ο Δήμος Λέσβου έχει ήδη προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια και τοποθέτηση 150 υδροστομίων στο σύνολο των οικισμών του Δήμου, που θα αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα υδροστόμια. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών και πολύ σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση για τη σχετική προμήθεια και τοποθέτηση των υδροστομίων, που θα αντικαταστήσουν τα φθαρμένα.


Σε κάθε περίπτωση το θέμα της πυροπροστασίας εντός των οικισμών είναι πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο Λέσβου και το πρόβλημα της αντικατάστασης των φθαρμένων πυροσβεστικών υδροστομίων είχε ήδη εντοπισθεί και προβήκαμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση τους.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
          

              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!