Πολιτική

18/10/2012 - 14:07

Αναφορά Π. Βογιατζή για κατάργηση ΔΟΥ Καλλονής και Μύρινας

Αναφορά Π. Βογιατζή για κατάργηση ΔΟΥ Καλλονής και Μύρινας

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής κατέθεσε χθες (17 Οκτωβρίου) στη Βουλή, Αναφορά με θέμα την απαντητική επιστολή του Δήμου Λήμνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το έγγραφο υπ’ αριθ.38775/11-10-12 για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Μύρινας.

Επισημαίνουμε ότι για το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης τόσο της ΔΟΥ Καλλονής, όσο και της ΔΟΥ Μύρινας στο Νομό Λέσβου, ο Βουλευτής έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία δεν έχει ακόμη συζητηθεί.

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής περιέγραφε αναλυτικά αυτό που ήδη συμβαίνει στη Λέσβο μετά τη συγχώνευση της ΔΟΥ Καλλονής με τη ΔΟΥ Μήθυμνας, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες του 50% περίπου του τοπικού πληθυσμού, καθώς και των επιχειρήσεων που βρίσκονται στις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές του νησιού. Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής επεσήμαινε πως ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα και ταλαιπωρία στους κατοίκους και στους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι θα πρέπει να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Μυτιλήνης, που στο μεταξύ και αυτή έχει ήδη συγχωνευθεί με τη ΔΟΥ Πλωμαρίου.

 

Αντίστοιχα, ο Βουλευτής υπογράμμιζε τις τεράστιες δυσκολίες που θα σήμαινε για τους κατοίκους της Λήμνου, η ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Μύρινας και η συγχώνευσή της με αυτήν της Μυτιλήνης. Όπως αναφέρεται και στην επιστολή του Δημάρχου Λήμνου, η απόσταση μεταξύ των δύο νησιών είναι μεγάλη (6 ώρες ακτοπλοϊκά και χωρίς καθημερινά δρομολόγια) και συνεπώς, η ταλαιπωρία των κατοίκων τεράστια και το κόστος που θα χρειαστεί να πληρώσουν μεγάλο.

Μοιράσου το άρθρο!