Πολιτική

13/06/2013 - 10:21

Ανακοίνωση από τη ΔΗΜΑΡ Λέσβου για την ΕΡΤ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη τακτική της συνεδρίαση σήμερα 11 Ιουνίου, συζήτησε μεταξύ άλλων τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την κατάργηση της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αστυνομική επιβολή, ενέργεια βαθειά αντιδημοκρατική η οποία παραπέμπει σε αυταρχικές πρακτικές άλλων εποχών. Η όποια μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός στον Δημόσιο Τομέα, την οποία η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει καθημερινά με το έργο της, δεν μπορεί να συντελεστεί με μορφές του τύπου που επέλεξε η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας για την ΕΡΤ.
 

Η ΝΕ Λέσβου είχε πολύ πρόσφατα δημοσιοποιήσει τη θέση της για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΝΔ (ΔΤ 3/6/2013) αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Η Νέα Δημοκρατία καθημερινά προκαλεί τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με την επιμονή της να προωθεί κατά προτεραιότητα πολιτικές και νόμους που συνάδουν με την ιδεολογία της ενώ από την άλλη πλευρά κωλυσιεργεί συστηματικά ακόμη και ρυθμίσεις που αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας μας για συμμόρφωση όχι απλά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και μνημονιακές υποχρεώσεις.» Πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει τρις», δυστυχώς η ΔΗΜΑΡ Λέσβου επιβεβαιώθηκε και πάλι με το χειρότερο τρόπο.
 
Η Ν.Ε. Λέσβου θεωρεί την κεντρική αντίθεση του κόμματός μας  απέναντι σε αυτή την πράξη, ορθή αλλά όχι πλέον επαρκή μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μονομερών αποφάσεων της ΝΔ πάνω σε θέματα που δεν έχουν συμφωνηθεί στο πρωτόκολλο κυβερνητικής συνεργασίας. Η ΝΔ δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται τη δηλωμένη πρόθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την εθνική προσπάθεια εξόδου από τη κρίση – μια κρίση για την οποία η ΝΔ έχει καίρια ευθύνη με την πολιτική που άσκησε τα προηγούμενα χρόνια - και να εκβιάζει με εκλογές και πολιτική αστάθεια.
 
Εξ αιτίας των παραπάνω, αλλά και των συνολικότερων προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην λειτουργία της συγκυβέρνησης, τίθεται πλέον θέμα επανεκτίμησης της θέσης της ΔΗΜΑΡ σε αυτή.

Μοιράσου το άρθρο!