Πολιτική

13/10/2011 - 16:52

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις δηλώσεις Σηφουνάκη - Γαληνού

yle="text-align:justify;">Εκεί που μας χρώσταγε ο κ. Σηφουνάκης,
θέλει να μας πάρει και το βόδι!!!

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Νίκου Σηφουνάκη, Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία επιτίθεται στην Αριστερά για δήθεν «σύμπλευση» με ακροδεξιά στοιχεία, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έκανε το ακόλουθο σχόλιο :
«Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα στη Λήμνο από εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την απελευθέρωση της Λήμνου, προκειμένου να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση, άρπαξε την ευκαιρία από ένα κήρυγμα ενός ιερέα σε εκκλησία της Λήμνου την ημέρα της απελευθέρωσης για να επιτεθεί στην Αριστερά και να την ταυτίσει με τον ακροδεξιό λόγο.
Ο κ. Σηφουνάκης, όμως, σκόπιμα παραπλανεί, αφού, την ίδια στιγμή που μαζί με όλη τη κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει υποβάλλει τον ελληνικό λαό σε μια απίστευτη φτώχεια, σε ένα τσουνάμι μέτρων χωρίς πάτο, σε αγαστή συνεργασία με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΝΔ και τη Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνει στο απυρόβλητο τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της εκκλησίας. Αφήνει έξω από τις περικοπές το μισθολόγιο των ιερέων και είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που αρνείται πεισματικά να διαχωρίσει κράτος και εκκλησία. Πρόσφατα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης αυτής φωτογραφιζόταν στο Άγιο Όρος μαζί με το γνωστό βατοπεδινό Όσιο Εφραίμ.
Ας αφήσει τις κορώνες ο κ. Σηφουνάκης για δήθεν έλεγχο στο «διπλοθεσίτη» ιερέα της Λήμνου. Ας φορολογήσει τώρα την εκκλησιαστική περιουσία, όπως βάζει τα χαράτσια στα νοικοκυριά των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων. Ας βγάλει τους ιερείς απ’ το δημόσιο μισθολόγιο, αν πραγματικά θέλει να διαχωρίσει κράτος και εκκλησία, όπως εδώ και χρόνια με παρρησία και επιμονή προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κύριε Υπουργέ, αφήστε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Δεν έχετε πια πολλές επιλογές. Αν τελικά θέλετε έστω και την τελευταία στιγμή να προσφέρετε κάτι σ’ αυτή τη χώρα που ρημάξατε, μια μόνο υπηρεσία έχετε να δώσετε: να σηκωθείτε να φύγετε το γρηγορότερο δυνατόν προκηρύσσοντας άμεσα εκλογές με απλή αναλογική, παίρνοντας μαζί σας την Τρόικα, τα μνημόνια και τη δυστυχία που φέρατε στους πολίτες αυτού του τόπου.
Εσείς και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχετε πια πολλές επιλογές...
Όσο για τον «καυγά» που ξέσπασε μεταξύ κ. του Σηφουνάκη και του κ. Γαληνού, δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται κι οι δύο απ’ τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών.

Μυτιλήνη 13.10.2011

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

---------------------------------------

σχετικοί σύνδεσμοι:

Νέες δηλώσεις Σηφουνάκη & Γαλήνου με αφορμή τον ιερέα της Λήμνου

Ο Σ. Γαληνός απαντάει στις δηλώσεις του Ν. Σηφουνάκη για τον ιερέα της Λήμνου

Σκληρή ανακοίνωση Σηφουνάκη εναντίον “ακροδεξιού” και “διπλοθεσίτη” ιερέα στη Λήμνο

Μοιράσου το άρθρο!