Χρόνος ανάγνωσης :
1' Ο μη «ανασχηματισμένος» κ. Λοβέρδος συνεχίζει ακάθεκτος και εργολαβικά τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.
Την ώρα που η προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακολουθώντας πιστά την καταστροφική συνταγή των εντολέων της τρόικας, ανακοινώνει κατάργηση κλινικών, μειώσεις κρεβατιών και κλείσιμο νοσοκομείων.
Παράλληλα δηλώνει τη μείωση κατά 48 εκατομμύρια ευρώ των προνοιακών επιδομάτων ανακαλύπτοντας τους ενόχους για την οικονομική κρίση. Η υποκρισία έχει τα όρια της και η κοινωνία τις αντοχές της. Ο κ. Λοβέρδος και οι «τοπάρχες» του τα έχουν ξεπεράσει αμφότερα επανειλημμένα. Οι χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν καθημερινά στις πλατείες, δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται πια τα κόλπα και τις πολιτικές τους και θα τις ανατρέψει μαζί με τις δυνάμεις που τις προωθούν.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας στη Λέσβο. Καλούμε το Λεσβιακό λαό έμπρακτα να μην επιτρέψει να κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο – κλινικές και κρεβάτι, καμία δομή αποασυλοποίησης της ψυχικής υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας, να πει όχι στο χαράτσι των 5 € και κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, και τεχνικά βοηθήματα για χρόνια ασθενείς και ΑΜΕΑ. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί από όλους.
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Διαμαρτυρία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση – Αιτήματα για ευελιξία και πραγματικές λύσεις
Βόρειο Αιγαίο – Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αρμοδιότητες στον τουρισμό, Ιωάννης...
Ημέρα Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης: Δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη
Με αφορμή την σημερινή επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και...
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στην εκπομπή "Οπου Υπάρχει Ελλάδα" - Τι αναφέρει για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα κηρύχθηκαν οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, λόγω...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις