Πολιτική

01/11/2018 - 05:04

Ανακοίνωση Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Ρ

ΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ,
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Με αυτό το σύνθημα απάντησαν σήμερα χιλιάδες μαθητές που βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα απέναντι στα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία τους, τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές.
Η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους μαθητές που αγανακτούν και αγωνίζονται, που δε μασάνε στην κοροϊδία ότι όλα πάνε “ρολόι” όπως προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση. Χαιρετίζουμε όλους τους μαθητές που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα του σχολείου με ψηλά το κεφάλι, που συζητούν και αγωνίζονται με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Χαιρετίζουμε όλους τους μαθητές στο νησί που δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, που οργανώνουν την απάντησή τους, που με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν πέρυσι και φέτος πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για να μην κλείσουν ειδικότητες, για να ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που σήμερα έκαναν κατάληψη, βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.
Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των μαθητών φουντώνει ακόμα περισσότερο με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο κι από το σημερινό
Η αγωνία και η ανασφάλεια που νιώθουν τόσο οι μαθητές όσο και γονείς-εκπαιδευτικοί, το άγχος, το τρέξιμο, το σχολείο-“εξεταστικό κέντρο”, η “κούρσα” αυτή από όπου βγαίνει πρώτος όποιος μπορεί να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη έχουν πυροδοτήσει από την αρχή της χρονιάς τη συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές, ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές μπορούν να ενώσουν τις αγωνίες και τα όνειρά τους στο συλλογικά οργανωμένο αγώνα, συζητώντας με τους συμμαθητές τους από το σχολείο τους αλλά και τα διπλανά σχολεία, μέσα από τα 5μελή και τα 15μελή τους, κάνοντας συνελεύσεις στα σχολεία με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.


Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους:
τους ίδιους τους μαθητές αλλά και γονείς-εκπαιδευτικούς, όλο το λαό της Λέσβου
Η ανάγκη των μαθητών για ένα καλύτερο σχολείο, «για σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» ενοχλεί την κυβέρνηση όπως είναι λογικό αφού αντιμετωπίζει τους μαθητές ως “κόστος”. Ενοχλεί όμως και κάποιους ακόμα στο νησί που “τρέχουν” να προλάβουν μην τυχόν και σηκώσουν κεφάλι οι μαθητές για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: να έχουν βιβλία, να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα σχολεία για να μην είναι επικίνδυνα, να μπορούν να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες. Κάποιοι θέλουν τους μαθητές στη γωνία.
Κάποιοι επιχειρούν να εμποδίσουν τους Κνίτες στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να ενημερώνουν τη νεολαία για την ανάγκη να αγωνιστεί ενωμένη για τα προβλήματα που βιώνει. Συκοφαντούν και επιχειρούν και βιαιοπραγίες. Τέτοια περιστατικά είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, που όμως πατάνε πάνω στην καταστολή που η ίδια εντείνει πανελλαδικά ενάντια στη νεολαία και τους αγώνες της. Κάποιοι προφανώς ενοχλούνται από τους νέους που ονειρεύονται, που θέλουνε να ζήσουνε με δικαιώματα, θεωρώντας ότι δεν είναι ώριμοι να παλέψουν για όσα έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό ενοχλεί η ΚΝΕ που σταθερά ενημερώνει τους νέους και τις νέες. Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας να ενημερώνουμε τη νεολαία για το μέλλον που το σύστημα της ετοιμάζει.
Καλούμε τους μαθητές και όλη τη νεολαία να απομονώσει την προσπάθεια, οι μαθητές να είναι στη γωνία. Καλούμε όλους τους μαθητές να δυναμώσουν τη συζήτηση μέσα από τα 15μελή και τα 5μελή τους, με συνελεύσεις στα σχολεία με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Οι μαθητές μπορούν ενωμένοι με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν, να βάλουν εμπόδιο σε όσους τους θέλουν να συμβιβαστούν με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, να στείλουν απάντηση στην κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας.
Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να είναι μπροστάρης, να αγωνίζεται μαζί με τους μαθητές και όλο το λαό για όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη. Γιατί πραγματικά ρεαλιστικό σήμερα είναι να παλεύουμε από κοινού για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα.

Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ
29/10/2018

Μοιράσου το άρθρο!