Πολιτική

18/02/2013 - 21:54

Ανασχηματισμός στο Δήμο Λέσβου

Ανασχηματισμός στο Δήμο Λέσβου

yle="text-align: justify;">Η παραίτηση του Αντιδημάρχου Γιάννη Τσάκιρη προκαλεί νέες αλλαγές στο Δήμο Λέσβου.Νέος αντιδημάρχους ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος μετά την παραίτηση του Γιάννη Τσακίρη.  Ο Δήμαρος Λέσβου αρίζει Αντιδήμαρχο Δήμου Λέσβου επί θεμάτων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνο Αστυρακάκη. 

Τροποποιεί την  αριθ. 4/2013 απόφαση Δημάρχου Λέσβου του Αντιδημάρχου Λέσβου κ. Ιωάννη Βατό του Εμμανουήλ ως εξής:Oρίζει Αντιδήμαρχο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ  και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας  κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΟ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

-          Την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης Δόμησης.

-          Την παρακολούθηση μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος Πρασίνου.

-          Το συντονισμό  και  την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας.

-          Την ευθύνη των Δασών, δημοτικών  και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων προστασίας και διαχείριση των υδάτινων πόρων.

-          Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.

-          Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων.

-          Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-          Την έκδοση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για την λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-          Την έκδοση  πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για την λειτουργία οποιασδήποτε  επιχείρησης εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα.

-          Τη χορήγηση άδειων άσκησης επαγγέλματος.

-          Την προστασία της δημοσίας υγείας, τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή.

-          Την ευθύνη των αθλητικών χώρων των πρώην Δήμων της Λέσβου που δεν υπάγονται στο Νομικό Πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-          Την λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, περιπτέρων, προοιντων καπνού, ιχνήλατων οχημάτων, εμπορικών εκθέσεων πλην διεθνών, ψυχαγωγικών παιδειών, κ.λ.π.  την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, και χορήγηση των σχετικών αδειών επί των ανωτέρω.

- Τέλεση Πολιτικών Γάμων στην Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης

 
 
   Ορίζει Αντιδήμαρχο για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου Γέρας και Ευεργετουλα τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Προκόπιο Γυμνάγο του Γεωργίου.                                                       
 
Εντεταλμένοι Σύμβουλοι
 
Ακόμη ο  Δήμαρχος Λέσβου, αναθέτει χωρίς αμοιβή την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των θεμάτων που αναφέρονται αντιστοίχως, καθώς και την υπογραφή των σχετικών με τα ανωτέρω θέματα εγγράφων και πιστοποιητικών (πλην χρηματικών ενταλμάτων), στους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους:

1.   Αθανασιάδη Απόστολο του Κωνσταντίνου, επί θεμάτων Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών Συγκοινωνιών της Λέσβου.

2.   Ζαφειρίου Δημήτριο του Ευαγγέλου, επί των θεμάτων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μόριας και Παμφίλων, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Αφάλωνος και Παναγιούδας

3.   Κορδώνη Χρήστο του Γεωργίου, επί θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

4.   Κουνιαρέλλη Ηλία  του Ευστρατίου, επί των θεμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, και Ταξιαρχών.

5.   Ταξείδη Αριστείδη του Μαρίνου, επί των θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου.

             6.Τσακίρη Ιωάννη του Στυλιανού, επί θεμάτων συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια (αδελφοποιημένα με το Δήμο Λέσβου ή μη), καθώς και υπεύθυνο για το πρόγραμμα «Λέσβος-Γεωπάρκο»

Μοιράσου το άρθρο!