Πολιτική

06/09/2015 - 07:06

Ανασχηματισμός στο Δήμο Λέσβου

Tις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων, θεματικών και γεωγραφικών, ζήτησε σε έκτακτη σύσκεψη στο Παλιό Δημαρχείο, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Η πρόθεση του δημάρχου να προχωρήσει σε αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του δήμου, φαίνεται ότι υπήρχε στο μυαλό του εδώ και αρκετό διάστημα και υλοποιείται σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 μηνών από τη μέρα που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Φυσικά η απόφαση τούτη, οφείλει να ομολογήσει κανείς ότι ξαφνιάζει αρκετά, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η Λέσβος και ο δήμος μας, είναι στο επίκεντρο μιας πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης με τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών από τα απέναντι παράλια, ωστόσο ο δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή δυσλειτουργία εξαιτίας των αλλαγών που προετοιμάζονται, αφού όλοι οι αντιδήμαρχοι παραμένουν στη θέση τους έως την ανακοίνωση των μετακινήσεων, που κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρει ο Σπ. Γαληνός, η αξιολόγηση και οι διορθωτικές αλλαγές ήταν μέρος των προεκλογικών του δεσμεύσεων και δεν θα έπρεπε να αποτελούν έκπληξη για κανέναν.
«Ήταν γνωστές οι προθέσεις μου από την πρώτη στιγμή ότι θα προχωρούσα μετά τη συμπλήρωση των 12 μηνών σε διορθωτικές αλλαγές, ώστε να αντιμετωπιστούν, οι όποιες δυσλειτουργίες και τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη διοίκηση του δήμου Λέσβου. Κάλεσα τους αντιδημάρχους και τους ζήτησα τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε διορθωτικές αλλαγές, τόσο στις αρμοδιότητες με προσθήκες ή μεταφορές, όσο και σε κάποιες περιπτώσεις στην αλλαγή ή μετακίνηση προσώπων.
Θεωρώ ότι ο δήμαρχος είναι ο κύριος υπεύθυνος και ο συντονιστής του διοικητικού σχήματος κάθε δήμου και οφείλει να αφουγκράζεται πρώτος τα προβλήματα που προκύπτουν, τόσο στις αντιδημαρχίες, όσο και στις υπηρεσίες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τις 25 Αυγούστου ο δήμαρχος είχε ζητήσει από τους αντιδημάρχους να κάνουν τον απολογισμό τους, προκειμένου να λάβει αποφάσεις το επόμενο διάστημα.
Παρασκηνιακά ωστόσο, ψιθυρίζεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται από τη Δημοτική Αρχή, ότι στην απόφαση του Σπύρου Γαληνού να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, βάρυνε ιδιαίτερα «η γκρίνια» που υπήρχε για δυσλειτουργία και μικροτσακωμούς αντιδημάρχων για διάφορα θέματα που αφορούν κυρίως στη λειτουργία συγκεκριμένης υπηρεσίας του δήμου.
 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!