Πολιτική

17/08/2013 - 09:45

Αναβάθμιση χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρου

O Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνυπέγραψε με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία «Κοινοπραξία Ν. Παπαγιαννάκης – Γ. Βουκλαρής», τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρου του Δήμου Λέσβου», προϋπολογισμού 260.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.). Η πίστωση προέρχεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, θα έχει ολοκληρωθεί σε 4 μήνες περίπου.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου ιδιοκτησίας της Δημοτικής Ενότητας Σκουτάρου και του περιβάλλοντος χώρου, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας, ιδίως των νέων, της περιοχής. Το κτίριο λειτουργούσε ήδη ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων, μαθημάτων χορού κ.λ.π.). Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κτιρίου, θα επισκευασθεί η κυρίως αίθουσα και θα κατασκευαστούν κυλικείο, τουαλέτες, αποδυτήρια και ντους, ώστε να διευρυνθεί η λειτουργία του με τη φιλοξενία σε αυτό, πολιτιστικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας, για τη  διεξαγωγή μαθημάτων μουσικής, μαθημάτων χορού, θεατρικών, ημερίδων και άλλων πολιτιστικών δρώμενων.

Ικανοποιημένος απ’ την εξέλιξη αυτή, δηλώνει ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, επισημαίνοντας ότι προστίθεται στο νησί μας, αποκεντρωμένα, ένας ακόμα σύγχρονα αξιοποιημένος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!