Πολιτική

01/11/2011 - 00:06

Ανεξάρτητη η Αποστολάκη - Β.Παπανδρέου και Εύα Καϊλή ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Τη σαφή της πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με πρόσωπο άλλο από τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζει με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η βουλευτής της Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή. 

Αναλυτικά η επιστολή Αγαπητέ Πρόεδρε,  στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη. Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ. Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια. Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας. Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, οτι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας. Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό. Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω. Με εκτίμηση Εύα Καϊλή

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Η κυρία Αποστολάκη δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, διότι διαφωνεί με την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, σχετικά με τη δανειακή σύμβαση.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο τη Βουλής, η κ. Αποστολάκη επικαλείται τη θέση που διατύπωσε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι "το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθιά διχαστική διαδικασία, που συμπυκνώνεται με μονοσήμαντα ερωτήματα τα οποία απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι, διαιρώντας τον λαό".

"Είναι ανεπίτρεπτο -αναφέρει- να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες" και προσθέτει: "Παραμένοντας συνεπής με τις απόψεις μου αυτές, θέλω να εκφράσω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης".

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός καθώς αναμένονται εντός της ημέρας και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις. Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού η κίνηση της κυρίας Αποστολάκη εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο βουλευτών οι οποίοι έχουν κοινή εσωκομματική προέλευση και τοποθέτηση.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Νίκος Μπίστης, εκ των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, γνωστοποίησε στον γραμματέα του κόμματος του Μιχάλη Καρχιμάκη την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Tην ίδια ώρα, διαψεύδονται οι φήμες που έκαναν λόγο και για παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Βαρβαρίγο. Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος ενημέρωσε ότι ο βουλευτής εξέφρασε την άποψή του χωρίς όμως να προτίθεται να παραιτηθεί. «Πιστεύω ότι έντιμη στάση θα ήταν να έρθει η σύμβαση στη Βουλή να την ψηφίσουμε και μετά να πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο βουλευτής που αμφισβητεί ευθέως την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγος με δήλωσή του στο 24h.gr ανοίγει τον χορό της ευθείας αμφισβήτησης της κίνησης Παπανδρέου για δημοψήφισμα από την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Μια τέτοια απόφαση» σημειώνει ο κ. Βαρβαρίγος «αφήνει τη χώρα μετέωρη και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικά δυσμενείς. Την ψήφο εμπιστοσύνης την έχουμε ξεφτιλίσει».

newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!