Πολιτική

14/10/2013 - 14:30

Ανεξάρτητοι Έλληνες για Καλλικράτη:«Η Λέσβος δεν μπορεί να περιμένει…»

href="http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/ohi-stis-allages-toy-kallikrati-leei-o-proin-yfypoyrgos-toy-pasok" target="_blank">Ο εκ των εμπνευστών του Καλλικράτη, κ. Γεώργιος Ντόλιος,  όντας Υφυπουργός Εσωτερικών την περίοδο ψήφισης του Ν.3852/2010, αμετανόητος  προσπαθεί να βάλει με δηλώσεις του, φραγμούς στο όνειρο 80.000 Λέσβιων πολιτών για δημιουργία νέων Δήμων στο νησί.

Θεωρώντας «επιτομή του παλαιοκομματισμού» την αποκατάσταση μιας πανθομολογούμενης αδικίας, είναι πλέον βέβαιο ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε στο νησί της Λέσβου η εφαρμογή του δόγματος κάθε νησί και Δήμος , το οποίο αυτός και η κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου –συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σηφουνάκη- επινόησαν και ψήφισαν.

Αναμφισβήτητα όμως, συμφωνούμε με τη δήλωση του, πως «αυτή η χώρα δεν θέλει ν’ αλλάξει» αφού παρόλα τα δεινά που κληροδότησαν στον ελληνικό λαό, ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται ακόμη στα κυβερνητικά έδρανα.

 Σα να μην έφτανε αυτό, έρχεται ευθύς αμέσως με δηλώσεις του ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης να μας πει ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η Λέσβος πρέπει να περιμένει άλλα πέντε χρόνια αφού κατά την προσωπική του άποψη «κακώς ανοίγει λίγο πριν τις εκλογές το χωροταξικό ».  Αλήθεια τους Λέσβιους τους ρώτησε;;;

 Τέλος, παρακολουθούμε με έκπληξη τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχελάκη, να κάνει λόγο για συζήτηση και όχι για ρητή δέσμευση σχετικά με την αναδιάταξη των Δήμων στη Λέσβο, φοβούμενος ενδεχομένως ρήγμα στην ,ούτως ή άλλως, εύθραυστη κυβερνητική συνοχή.

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου με αρωγό τον Βουλευτή επικρατείας του Κινήματος κ. Τέρενς Κουίκ, εξ αρχής αγωνιστήκαμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους, ώστε να αποτιναχθούν τα δεσμά του ενός μόνο Δήμου στη Λέσβο και να γινει πράξη η υπόσχεση του Πρωθυπουργού, για τη  διάσπαση του Δήμου – Τέρας της Λέσβου σύμφωνα και με την πρόταση του Ι.Τ.Α.

  Απαιτούμε άμεση λύση σ΄ένα από τα κυριότερα προβλήματα του νησιού μας και καλούμε τους κυβερνητικούς εταίρους ν’ αφήσουν κατά μέρος τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΣΒΟΥ

  Η Λέσβος δεν μπορεί να περιμένει…
 

Μοιράσου το άρθρο!