Πολιτική

17/08/2023 - 08:16

Ανησυχία για επέκταση ιχθυοτροφείων σε Χαραμίδα και Μερσίνια Γέρας

Τι αναφέρει η Δημοτική Παράταξη "Πυξίδα"

 

Κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 

Ενημερωθήκαμε όλοι από την απόφαση- ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λουτρών, πως επιχειρείται η επέκταση των Ιχθυοτροφείων σε Θαλάσσια περιοχή 300 στρεμμάτων(!!!), με θαλάσσιες ζώνες παραγωγής 1064,429 στρεμμάτων(!!!), σε δύο περιοχές της Λέσβου. Η μία είναι στην περιοχή Σκαλοχωρίου.

Η άλλη είναι στην Χαβιαρόπετρα προς την πλευρά της παραθεριστικής-τουριστικής Χαραμίδας ( κοντά στην παραλία ΝΗΣΕΛΙ και στις άλλες παραλίες της περιοχής μας ) , καθώς και προς τα Μερσίνια της Γέρας. Περιοχές και οι δύο κοντά στην είσοδο του Κόλπου Γέρας. 

Η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως οι προαναφερόμενες περιοχές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε καθημερινή βάση τους θερινούς μήνες. Επίσης είναι γνωστό πως η παραλία της Χαραμίδας είναι κάτοχος  γαλάζιας σημαίας, πράγμα που αποδεικνύει την πολύ καλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή.

Η οποιαδήποτε επιβάρυνση της περιοχής από άλλες δραστηριότητες ασύμβατες με  την παραθεριστική-τουριστική ανάπτυξή της πρέπει να μας βρούνε αντίθετους!

Επειδή κ. πρόεδρε οι προθεσμίες τρέχουν , και με δεδομένο

 α)πως η μελέτη έχει σταλεί εδώ και αρκετό χρόνο στο Δήμο Μυτιλήνης,

β)πως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία γνωμοδότησης

ζητάμε την άμεση και έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: γνωμοδότηση για τη μελέτη με τίτλο: « Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, του Σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Λέσβου», 

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

 

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

Μοιράσου το άρθρο!