Πολιτική

04/04/2020 - 13:00

Ανησυχία μη τυχόν η Τουρκία στείλει επίτηδες μετανάστες φορείς κορονοϊού

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.


Μιλώντας στον Alpha, κ. Συρίγος σημείωσε ότι«πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο» και υπογράμμισε ότι όσα έγιναν στον Έβρο «εμπόδισαν την Τουρκία να μας αποσταθεροποιήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και κατά κύριο λόγο αφαίρεσαν την απειλή του προσφυγικού από την Τουρκία προς την Ευρώπη».


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, εκτίμησε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προκαλεί και υπογράμμισε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο. «Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου Μας ανησυχεί μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού», σημείωσε ο κ. Συρίγος.


Συρίγος: Τα σενάρια της έντασης


Παράλληλα, ο Άγγελος Συρίγος εκτίμησε ότι η Τουρκία «μπορεί να χρησιμοποιήσει παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια». Αναφορικά με τα υπόλοιπα σενάρια, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου. Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος».

 

Πηγή

Μοιράσου το άρθρο!