Πολιτική

15/03/2012 - 14:40

Ανοιχτή επιστολή Β.Τεντόμα στο Περιφερειάρχη για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΦΠΑ ΝΗΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

       Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, την ώρα που ο φωτογραφικός φακός αποθανάτιζε τη συνάντηση της «Επιτροπής Αγώνα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., έβλεπε το φως της δημοσιότητας Έκθεση της Κομισιόν όπου  αναφέρεται ότι εντός του Μαρτίου η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τις προτάσεις για τα μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

       Μεταξύ των άλλων, στο στόχαστρο της παραπάνω Έκθεσης είναι ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και άλλα ειδικά καθεστώτα φορολόγησης γεωγραφικής φύσης, όπως οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές που ισχύουν για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, καθώς και το αυξημένο κατά 50% αφορολόγητο όριο που υπάρχει για όσα φυσικά πρόσωπα είναι μόνιμοι κάτοικοι σε νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους. Μετά από τα παραπάνω, θεωρούμε ότι το «γαϊτανάκι» των επισκέψεων στους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να τελειώνει εδώ (εδώ σημειώνουμε την αντιδημοκρατική στάση της «επιτροπής αγώνα» με το να μη συμπεριλάβει στις συναντήσεις της την ηγεσία των Οικολόγων – Πράσινων) και κυρίως να πάψουν μερικοί να βολεύονται πίσω από το ανυπόστατο επιχείρημα ότι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικα.

       Δεν χρειάζεται να συναντηθείτε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, ώστε να πληροφορηθούν για το «δίκαιο» του αιτήματος των νησιών μας.

       Τα γνωρίζουν και τα παραγνωρίζουν.

        Εδώ και τώρα έκτακτη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των άλλων φορέων των νησιών και λήψη απόφασης για γενικό ξεσηκωμό.

        Μόνο έτσι θα καταλάβουν έμπρακτα οι «συγκυβερνήτες» και «συνομιλητές» της τρόικα ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το μοναδικό ευνοϊκό μέτρο που έχει παρθεί εδώ και είκοσι τόσα χρόνια για τη προβληματική περιοχή μας.

         Τα λόγια πλέον τέλειωσαν. Ο καθένας κρίνεται πλέον μόνο από τις πράξεις του.

Μυτιλήνη  15/3/2012

                                                                                                                                                         Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!