Πολιτική

15/05/2012 - 05:57

Ανοιχτό Κάλεσμα για εκλογική συνεργασία από στελέχη Δημ. Συμμαχίας, Δράσης, Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Συνευρεθήκαμε προσφάτως σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης , μέλη και στελέχη  της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Δράσης, της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, και άλλοι συμπολίτες του όμορου πολιτικά χώρου απ το νομό,  και έχοντας υπ'όψιν τα αποτελέσματα των εκλογών και την ως τώρα  μετεκλογική διαδρομή, καταλήγουμε οτι:

α) διαβλέπουμε με ικανοποίηση πως  ολοένα και εντονότερα πλέον καταρρέουν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, τιμωρούμενα για πολιτικές που γιγάντωσαν και εξέθρεψαν επι δεκαετίες τώρα το φαύλο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης. Τιμωρούνται ακόμα στη κάλπη για τους άτολμους χειρισμούς τους τη περιοδο της κορύφωσης της κρίσης, και τις οριζόντιες και φορομπηχτικές πολιτικές τους και την επιβολή σκληρών εισοδηματικών θυσιών επι δικαίων και αδίκων, χωρίς απ την άλλη να γινουν ευρείες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να μειωθεί το μεγεθος του δημοσίου, χωρίς να επωφεληθεί εντέλει αναπτυξιακά η οικονομία απ τις επιβαλόμενες θυσίες.

Τούτο συνέβη διότι τα μέτρα ήταν μονομερή, αποσπασματικά χωρίς σχεδιασμό, και έπληξαν κυρίως τον ιδιωτικό τομέα.

β) παρατηρούμε αφ' εταίρου πολλούς απο τους πελάτες του πελατειακού κρατους να μετακομίζουν προς τα κόμματα εκείνα όπου υπόσχονται διατήρηση του σημερινού αδιέξοδου και μη-παραγωγικού μοντέλου, ή ακόμα και αποκατάσταση του παλαιού status quo μισθών και συντάξεων. Παρατηρούμε δηλαδή να αναδύονται ισχυρότερες από ποτέ στο πολιτικό σκηνικό, παρατάξεις που λαϊκίζουν, ψεύδονται, παραπλανούν και εμπορεύονται την λαϊκή ελπίδα, ενώ παράλληλα υποκρύπτουν επιμελώς απ το λαό ότι η χώρα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την επίπλαστη ευμάρεια του παρελθόντος. Φυσικά ενδύονται το ρούχο του προοδευτικού, αλλά ως δυνάμεις της πραγματικής συντήρησης, δεν αναγνωρίζουν οτι οι δομές της χωρας, η οικονομία και η διοίκησή της, χρειάζονται μια ριζική και τολμηρή εκ βάθρων αναδιοργάνωση, στη κατευθυνση ενός μικρότερου ευέλικτου αδιάφθορου και ρυθμιστικού κράτους που θα λειτουργεί εύτακτα, αποτελεσματικά, και σύγχρονα. Αντιθετως κανουν ανέξοδες ρητορείες για λαική κατανάλωση στη κατευθυνση της καταγγελίας της δανειακής συμβασης, ωσαν να υπάρχει παραγωγική βάση και περιβάλλον ετοιμα να στηρίξουν τη χώρα σε μια μοναχική πορεία.

Οι παρατάξεις αυτές συχνά καπηλευονται το Εθνικό φρόνημα και προτείνουν μονομερείς και επικινδυνες ατραπούς εκτός ΕΕ, που μπορεί να οδηγησουν ακόμα και σε εθνικές τραγωδίες, ή άλλοτε προτείνουν ανευθυνους πειραματισμούς στην οικονομία οπου και μόνο το άκουσμά τους αποδιώχνει καταθέτες και επενδυτές.

γ) διαπιστώνουμε ότι οι φωνές της ευθύνης, του τολμηρού μεταρρυθμιστικού λόγου, της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας βρίσκονται πολυδιασπασμένες και επικοινωνιακά απομονωμένες, μικρές νησίδες στον ωκεανό του λαϊκισμού, χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν επαρκώς και να εξηγησουν το δύσκολο μήνυμα τους στο εκλογικό σώμα

δ) αντιλαμβανόμαστε τους σημαντικούς κινδύνους που ανακύπτουν πλέον για τη χώρα απ' την κατάσταση της ακυβερνησίας όπου βρισκόμαστε, τον κίνδυνο άμεσης οικονομικής καταρρευσης, αδυναμίας πληρωμών, οριστικής πτώχευσης και εξόδου απ το ευρώ, αν ακολουθήσουμε τις κυρίαρχες αλλά ανερμάτιστες πολιτικές προτάσεις που ακούγονται. Αγωνιούμε για τη διατήρηση της αταλάντευτης ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την προοπτική μιας μελλοντικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που θα βελτιώσει τα θεσμικά προβλήματα της ΕΕ.

Εν ολίγοις, δηλώνουμε οτι αγωνιούμε σφόδρα και περισσότερο απο ποτέ για το μέλλον του τόπου, και ημών ως πολιτών και ενεργών οικονομικών μονάδων.

Καλούμε λοιπόν όλα τα κόμματα του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, και βρισκονται στο ίδιο μήκος κύματος, να εξετάσουν θετικά -έστω και τώρα, εν οψει επαναληπτικών εκλογών- μια άμεση εκλογική τους συνεργασία και σύμπραξη, πέρα από πρόσωπα, και ιδεολογικές λεπτομέριες.

Θα ήταν μάλιστα ευκταίο, αν θα μπορούσαν να προσκαλέσουν και να συσσωματώσουν στο νέο εκκολαπτόμενο μεταρρυθμιστικό σχηματισμό, και τμήματα του εκλογικού σώματος που παραμένουν εγκλωβισμένα στα πρωην κόμματα εξουσίας, αλλά και αλλού, δεξιότερα ή αριστερότερα, χωρίς να εχουν αλλοτριωθεί, και που πιστευουν στην Ευρωπαική πορεία της χώρας χωρίς να φοβούνται τις δυσκολες αλλά τόσο απαραίτητες για την ανακαμψη της χώρας μεταρυθμίσεις.

Ενας τετοιος σχηματισμός θα ήταν σχηματισμός αναγέννησης και ελπίδας, για τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, τους πολίτες που αρνούνται να γινουν κομματικοί πελάτες, μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση ανάσχεσης απέναντι στη φτηνη και επικίνδυνη δημαγωγία που εξυφένεται απο Αριστερά και Δεξιά.

Συντασσόμενοι ΟΛΟΙ μαζι, μπορούμε να κρατησουμε τις τυχες στα χέρια μας και να δωσουμε μια νεα πνοή στο αυριο.

Οι καιροι ου μενετοί.

ΥΓ. Για επικοινωνία συμπολιτών, στο 6942034789 ή chris.sam.64@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!