Πολιτική

04/11/2015 - 17:19

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Στήριξη απεργίας ΠΝΟ, υποκριτής ο Μουζάλας

Η απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας της και με νέα 48ωρη δείχνει την αποφασιστικότητα στην κλιμάκωση της πάλης για το δικαίωμα στην δουλειά και στην ασφάλιση, κόντρα στην βάρβαρη, αντεργατική, μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο αγώνας αυτός είναι κομμάτι των εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων που αναπτύσσονται στους Δήμους, στη νεολαία, στους αγρότες και αλλού. Η πολιτική τους σημασία είναι τεράστια γιατί δείχνουν ότι η μάχη για την ανατροπή της επίθεσης έχει αρχίσει. Ότι η επιχείρηση «σοκ και δέος», «απογοήτευση και αποστράτευση» που επιχειρείται από την άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση μπορεί να πέσει στο κενό. 

 
Πολύ περισσότερο, η μάχη αυτή πρέπει να στηριχτεί, καθώς βλέπουμε να επιστρατεύεται το προ-σφυγικό πρόβλημα προκειμένου να λυθεί η απεργία στα νησιά του Β. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Το αίτημα Μουζάλα για την εξαίρεση από την απεργία των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές είναι απαράδεκτο και υποκριτικό. Δεν μπορεί να επιστρατεύει τέτοια επιχειρήματα μια κυβέρνηση που αρνείται για «τεχνικούς λόγους» το γενικευμένο αίτημα να πέσει ο φράχτης του Έβρου, μια κυβέρνηση που έχει αφήσει τους εφοπλιστές να κερδοσκοπούν τόσους μήνες από την προσφυγική κρίση, μια κυβέρνηση που συνομιλεί με τους διεθνείς τοκογλύφους και τα γεράκια του πολέμου αλλά όχι με τους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν για το δίκιο τους. Μια κυβέρνηση που έχει αφήσει τα νησιά γυμνά από υποδομές μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αλλά και όσοι ακόμα εντάσσονται στην πρόταση αυτή της εξαίρεσης αντικειμενικά στέκονται απέναντι από τους ναυτικούς. 
 
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου χαιρετίζει την μάχη των ναυτεργατών και όλους τους αγώνες που είναι ήδη σε εξέλιξη. Καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία να μετατρέψουν την 12η του Νοέμβρη σε σταθμό στην πάλη, σε βήμα για νέα κλιμάκωση για νάχει ο Τσίπρας την τύχη του Γιαννίτση! 
 

Μοιράσου το άρθρο!