Πολιτική

15/09/2020 - 16:40

Αντί για προσλήψεις «παιδομάζωμα» από το Κέντρο Υγείας Καλλονής - Επιστολή Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου

Επιστολή στον Πρόεδρο της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό που κοινοποιεί στον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» κ. Καμπούρη και στον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Ροδίτη, απέστειλε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με αφορμή τη φημολογούμενη πρόθεση ενίσχυσης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με νοσηλευτικό προσωπικό από το Κ.Υ. Καλλονής.  

Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιχειρεί ούτε να αντιδικήσει, ούτε να παρέμβει στον τρόπο που η ΔΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προασπίζεται την υγεία των πολιτών εν μέσω πανδημίας Covid-19, ζητά από τον Πρόεδρο της ΔΥΠΕ να επανεξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης προσωπικού από το Κ.Υ. Καλλονής στο «Βοστάνειο» και επιχειρηματολογεί:

Η επιστολή του Δημάρχου

«Κύριε Πρόεδρε επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας γνωστοποιήσω ένα διαφαινόμενο σημαντικό πρόβλημα που θα προκληθεί στις υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας του νησιού, από την –φημολογούμενη- πρόθεση ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», με νοσηλευτικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Πριν απ΄ όλα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι με την παρούσα, δεν επιχειρώ να αντιδικήσω, ούτε να παρέμβω στον τρόπο που η ΔΥΠΕ αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προασπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία όλων μας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας Covid-19, αλλά να αναδείξω την ιδιαιτερότητα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλλονής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου από την Διοίκηση του Κ.Υ. Καλλονής, στην υπηρεσία του φαίνεται να υπηρετούν 15 νοσηλευτές, εκ των οποίων λόγω ειδικών αδειών, προσωρινών μετακινήσεων ή ειδικών καθηκόντων, καλύπτει στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή τις βάρδιες του με μόλις επτά (7) νοσηλευτές. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ενδεχόμενη μετακίνηση ακόμη και ενός νοσηλευτή εκ της πραγματικής δύναμης του Κ.Υ. Καλλονής, θα προκαλούσε ανυπέρβλητο πρόβλημα στη λειτουργία του, αφού οι επτά (7) (σ.σ. που ενδεχόμενα θα μειωθούν), θα πρέπει μεταξύ άλλων να λάβουν και τις προβλεπόμενες άδειες και ρεπό τους.

Ακόμη, το Κέντρο Υγείας Καλλονής λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας ανάγκες επειγόντων περιστατικών – πρώτων βοηθειών αλλά και τακτικές ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στους κατοίκους και επισκέπτες του μεγαλύτερου Δήμου του νησιού σε έκταση, αυτού της Δυτικής Λέσβου. Παράλληλα το νοσηλευτικό του προσωπικό καλύπτει και τις ανάγκες του ορθοπεδικού ιατρείου, του παιδιατρικού τμήματος και του οδοντιατρείου, χωρίς να χρειάζεται να αναλύσω επί μακρόν την επιβάρυνση της όλης λειτουργίας του Κ.Υ. από την πανδημία του Covid-19, με το νοσηλευτικό προσωπικό του να διατίθεται καθημερινά στη διαλογή ασθενών της νόσου αυτής, αλλά και για τους διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες της προσωρινής δομής καραντίνας στα «Μεγάλα Θέρμα».   

Για όλους αυτούς τους λόγους -και τονίζω ξανά χωρίς να υποβαθμίζω την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επιπλέον προσωπικό- ζητώ να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο μετακίνησης προσωπικού από το Κ.Υ. Καλλονής στο «Βοστάνειο». 

Κύριε Πρόεδρε, είναι ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας, το Κ.Υ. Καλλονής να παραμείνει έστω με τη σημερινή δυναμική του για να προστατεύσει τόσο την υγεία αυτών, όσο και την λειτουργία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αφού αυτή τη στιγμή επιλαμβάνεται εγκαίρως δεκάδων περιστατικών χωρίς να επιβαρύνει το «Βοστάνειο». 

Μοιράσου το άρθρο!