Πολιτική

03/12/2010 - 07:33

Αντίδραση για την επιμόρφωση και τα οδοιπορικά

Δεκάδες εκπαιδευτικοί και στη Μυτιλήνη αντιδρούν στην επιμόρφωση που γίνεται και ζητούν τα οδοιπορικά τους. Υπενθυμίζουμε ότι, ο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει αποχή από την πρώτη φάση της επιμόρφωσης, μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από διάφορες εργασίες (απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτοι επιμορφωτές, οδοιπορικά, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, βαθμολογικά, κ.ά.) από τη σχολική χρονιά 2006 - 2007.

Σε κείμενο που υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Μυτιλήνης την προηγούμενη βδομάδα,καταγγέλλεται «η απαράδεκτη επιμορφωτική διαδικασία των ΠΕΚ που επιβάλλονται στους εκπαιδευτικούς με εκβιαστικό τρόπο». Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν τη διαδικασία «απαράδεκτη», αφού «το περιεχόμενό της δεν είναι ουσιαστικό», «ο χρόνος διεξαγωγής είναι εκτός του ωραρίου εργασίας», ενώ «οι επιμορφούμενοι και οι επιμορφωτές επιβαρύνονται οικονομικά για να αντεπεξέλθουν στις μετακινήσεις, στη διαμονή και τα γενικότερα έξοδα της επιμόρφωσης. Επιπροσθέτως, τα περσινά οδοιπορικά δεν έχουν καταβληθεί ακόμη».

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν «ουσιαστική επιμόρφωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου από πανεπιστημιακούς παιδαγωγούς. Η επιμόρφωση να γίνεται με εκπαιδευτική άδεια για όλους τους εκπαιδευτικούς και, βέβαια, ανά επιστημονικό πεδίο. Αμεση καταβολή των οδοιπορικών και λοιπών εξόδων. Μόνιμους διορισμούς όλων των εκπαιδευτικών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους».

 

Μοιράσου το άρθρο!