Πολιτική

20/06/2011 - 17:38

Αντιπαράθεση Σηφουνάκη-Λαφαζάνη με βαριές κουβέντες στη Βουλή για τα γεγονότα στη μαρίνα Μυτιλήνης

up date NEA Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ο κ. Σηφουνάκης, σήμερα ξεπέρασε ακόμα και τον Θ. Πάγκαλο. Το ακατάσχετο υβρεολόγιο του, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών και στελεχών του στη Μυτιλήνη, έρχεται σε συνέχεια, του αντίστοιχου υβρεολογίου, του κ. Πάγκαλου προχτές. Με αυτόν τον τρόπο και ο κ. Σηφουνάκης δικαιολογεί την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για μια επικίνδυνη αντιδημοκρατική τακτική. 

 Ο κ. Σηφουνάκης, καλυμμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί.  Εάν ο κ. Σηφουνάκης έχει το σθένος να συνεχίζει να υποστηρίζει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες εναντίον μας, τότε πρέπει να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας και ως απλός πολίτης, να αναλάβει τις ευθύνες, όλων όσων συνεπάγονται, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες του!

    Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου 20/06/2011

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ έριξαν όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος για το κόμμα της Αριστεράς, το οποίο κατηγόρησε ότι υποκίνησε εκδήλωση διαμαρτυρίας εις βάρος του, στη Μυτιλήνη.

Ο Νίκος Σηφουνάκης υποστήριξε ότι του έστησαν καρτέρι και "χρησιμοποίησαν χυδαίο υβρεολόγιο" εναντίον του άτομα που "καλύπτονται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ". Έκανε λόγο  λόγο για "τραμπουκισμούς" και "γκρουπούσκουλα".

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι "θα σας αντιμετωπίσουν οι δημοκρατικοί πολίτες όπως τους ακροδεξιούς τραμπούκους της καρφίτσας στη δεκαετία του 1960". Παρομοίασε τις μεθόδους όσων των αποδοκίμασαν με τις μεθόδους που "χρησιμοποίησαν οι γκρούπες του Χίτλερ ενάντια στους Εβραίους", ενώ μίλησε και περί "βρώμικου '89".

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έκανε λόγο για συκοφαντίες και πανικό της κυβέρνησης, προκάλεσε η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπει και συγκαλύπτει τραμπούκους.

«Κατανοώ τον πανικό της κυβέρνησης, αλλά η τοποθέτηση του κ. Σηφουνάκη ανακαλεί εμφυλιακές μνήμες και ίσως τις ξεπερνά στην αντιπαράθεση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Του επιστρέφω τις συκοφαντίες, σας τις χαρίζω, σας εκφράζουν, δεν είναι δυνατόν κανείς να φτάνει σε αυτό το σημείο απόδοσης κατηγοριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης. Την ίδια ώρα, ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για «κυβερνητικούς βουλευτές που έφτασαν να κατηγορούν συναδέλφους τους για Ιουλιανές τακτικές», προσθέτοντας ότι «ένας -ένας ακολουθεί ολισθηρό δρόμο άλλων εποχών». «Ορισμένοι ζηλεύουν την δόξα του κ. Πάγκαλου και ακολουθούν άκρως επικίνδυνους δρόμους που αν δεν ανακοπούν θα οδηγήσουν σε σκοτεινούς δρόμους», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το άρθρο!