Πολιτική

14/04/2022 - 18:59

«Αντιπυρική 2022» - Ο Π. Κουφέλος στη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ανάρτηση του Π. Κουφέλου (Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο):

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Αντιπυρική 2022 - Βόρειο και Νότιο Αιγαίο».

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, παρουσιάσαμε τα προβλήματα και τις παθογένειες που υπάρχουν στην Πολιτική Προστασία και τονίσαμε την αναγκαιότητα συνεργασίας ΟΤΑ Ά και Β´ βαθμού, Πυροσβεστικής, Διεύθυνσης Δασών και Εθελοντών.

Ενδυναμώνεται η συνεργασία Πυροσβεστικής και Δνσης Δασών και αυξάνονται τα κονδύλια σημαντικά.

Παρόντες ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργος Αμυράς, ο Γεν.Γραμματέας Δασών κ.Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Ιωάννης Πετρούτσος και στελέχη αυτών.

Μία νέα αρχή σηματοδοτείται με υπευθυνότητα και σχέδιο δράσης.

Προετοιμαζόμαστε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο πάντα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Για όλους εμάς που κατέχουμε θέσεις ευθύνης αποτελεί σοβαρή αποστολή η οποία τα τελευταία χρόνια αποκτά μεγαλύτερη αξία και ενδυναμώνεται καθώς η κλιματική αλλαγή κάνει το φυσικό μας πλούτο πιο ευάλωτο και πολύ περισσότερο πολύτιμο.

Μοιράσου το άρθρο!