Πολιτική

23/04/2015 - 12:14

Αν. Αντωνέλλη: δεν θα προσφέρουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα με την διαδικασία του κατεπείγοντος,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να αποφασίσει περί της εισηγήσεως της Προέδρου του, κ. Αναστασία Αντωνέλλη


ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ          
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συνεδριάζουμε εκτάκτως σήμερα με την κατεπείγουσα διαδικασία, μετά την γνωστοποίηση του ΦΕΚ 41/20-04-2015 τεύχος Α που αφορά και τον Οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα:
Η Κυβέρνηση με  Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου ΦΕΚ 41/20-4-2015 την οποία προωθεί στη Βουλή, ζητά να καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα και του Οργανισμού μας στην Τράπεζα της Ελλάδας, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για «τις ανάγκες της Χώρας», όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός.
    Ως Πρόεδρος του Οργανισμού, σας εισηγούμαι να αρνηθούμε την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού μας στην Τράπεζα της Ελλάδας για τους   εξής σοβαρότατους λόγους:
    Όπως πολύ καλά γνωρίζεται  ο Οργανισμός μας επιτελεί κοινωφελές έργο, απαραίτητο στην παρούσα ανθρωπιστική κρίση για την επιβίωση πολλών φτωχών δημοτών μας. Αναφέρω για παράδειγμα, ένα από τα πολλά έργα μας: την καθημερινή σίτιση 100 δημοτών μας, από τους οποίους οι 60 είναι με δαπάνες του Οργανισμού μας, της τάξης των 128.000,00 κατ’ έτος. Στο Οργανισμό μας ανήκουν οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ και το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ως εκ τούτου ο απολογισμός μας κατά το προηγούμενο  έτος, δηλαδή τα χρήματα που δαπανήσαμε για την οριακή λειτουργία του είναι 7.116.287,00 ευρώ. Μετά βίας εισπράξαμε  ως επιχορήγηση απ’ το Δήμο πέρυσι 2.100.000,00, από την ετήσια μειωμένη επιχορήγηση που έλαβε ο ίδιος  από το Κράτος.
Όπως αντιλαμβάνεστε, τα χρήματα που συνολικά χρειαζόμαστε ετησίως και όπως  αποδεικνύεται  από τον επίσημο Απολογισμό μας, προέρχονται και από άλλες πηγές όπως Ευρωπαϊκά Προγράμματα, εισφορές γονέων και μελών του ΚΑΠΗ κ.λ.π. Τα δε ταμειακά μας διαθέσιμα προέκυψαν όχι μόνο από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την αξιοποίηση κάθε οικονομικής δυνατότητας, αλλά  με την πάταξη  της σπατάλης, την  απίστευτη περιστολή δαπανών,  από την γέννηση του Οργανισμού μας το 2011, και αφού βεβαίως εξυγιάναμε τον Οργανισμό μας  με την αποπληρωμή περίπου 1.400.000,00 των χρεών και δανείων που κληρονομήσαμε, δια μέσου βεβαίως και της πλήρους αξιοποίησης της επιχορήγησης των ληξιπροθέσμων από την Κυβέρνηση.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται λοιπόν ότι η οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού μας -άρα και τα ταμειακά του διαθέσιμα- δεν την χρωστάμε σε κανένα Κράτος, παρά στις δικές μας προσπάθειες και στην δική μας εντατική συλλογική δουλειά και χρηστή διαχείριση. Ως εκ τούτου ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.
Μ’ άλλα λόγια εμείς αναλάβαμε και υλοποιήσαμε την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο μας, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των δημοτών μας. Μια αρμοδιότητα η οποία θα έπρεπε συνολικά να επιχορηγείται από το Κράτος, το οποίο  όμως μας επιχορηγεί δια μέσου του Δήμου για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Οργανισμού μας και μόνον.
Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι!!
Έ λοιπόν ΟΧΙ, δεν θα προσφέρουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα που κοπιάσαμε και ματώσαμε για να τα έχουμε, βορά στις απαιτήσεις των θεσμών!
Έ λοιπόν ΟΧΙ, εμείς δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε η Ιφιγένεια στο βωμό των εγκληματικών δανεισμών της χώρας προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κλεψιάς, της  κραιπάλης, της διασπάθισης  και λεηλάτησης του Δημοσίου χρήματος  που έγινε στην Χώρα, εδώ και πάμπολλα χρόνια!
Έ λοιπόν ΟΧΙ, εμείς δεν θα παραδώσουμε τα χρηματικά μας διαθέσιμα για να πληρωθούν οι ληστρικές δόσεις στο ΔΝΤ και  στις Ευρωπαϊκές τράπεζες για να πλουτίσουν παραπάνω οι οικονομικές ελίτ της Ευρώπης, οι οποίες και συνέργησαν στον υπερδανεισμό της Χώρας μας,  για τα δικά τους συμφέροντα!
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. Γι’ αυτό μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, γι’ αυτό μας επέλεξαν. Εμείς ορκιστήκαμε να υπηρετήσουμε το Δημόσιο Συμφέρον των Δημοτών μας και όχι τα συμφέροντα  του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών Τραπεζών. Και αυτό θα πράξουμε.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ σε κανέναν αλλά αντιθέτως ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ, που τον έκαναν φτωχό  οι Ευρωπαϊκές και Εθνικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Οφείλουμε να μην βασιζόμαστε μόνο στον εθελοντισμό και στις χορηγίες,   προκειμένου να λειτουργούμε το Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο, Παντοπωλείο, Φροντιστήριο και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες όπως ψυχοθεραπεία λογοθεραπεία , στήριξη καρκινοπαθών, Ρομά, κ.λ.π..κ.λ.π όπως κάνουμε τώρα,  αλλά να έχουμε διαθέσιμα για όταν και οπόταν χρειαστεί να στηρίξουμε από μόνοι μας τις δομές αυτές καθώς επίσης και την συνολικότερη δράση του Οργανισμού μας.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην Κυβέρνηση για κάθε δράση και διεκδίκηση της που θα έχει ως στόχο την καλυτέρευση της ζωής των άνεργων, των φτωχών, των αστέγων, των αρρώστων και την καλούμε να μην υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό απ’ όπου και να προέρχεται. Αυτό πράττουμε  και εμείς με την παρούσα απόφαση μας, της οποίας την ευθύνη και αναλαμβάνουμε απόλυτα.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση.


Η πρόταση της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ εγκρίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ από όλα τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ και εξουσιοδοτούν την Πρόεδρο για την εκτέλεση και αποστολή της.
Παρόντα μέλη: Αναστασία Αντωνέλλη Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ, Σίμος Χαραλάμπους Αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ, Γεώργιος Ψάνης μέλος- Δημοτικός Σύμβουλος,  Ευστράτιος Δαγκλής μέλος- Δημοτικός Σύμβουλος, Ελένη Μόλβαλη μέλος- Δημοτικός Σύμβουλος,  Ξανθούλα Βαλάκου μέλος,  Σοφία Κατραμάδου μέλος- εκπρόσωπος εργαζομένων, Απόστολος Παπαδέλλης μέλος, Κωνσταντίνος Πιτσιλαδής μέλος, Βλασία Τριχώνα μέλος.   

 

Μοιράσου το άρθρο!