Πολιτική

16/05/2013 - 05:35

Αόριστες απαντήσεις Υπουργού και ΕΛΓΑ στον Παύλο Βογιατζή

Αόριστες απαντήσεις Υπουργού και ΕΛΓΑ στον Παύλο Βογιατζή


Σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛ.Γ.Α. στις 10 Απριλίου, με θέμα τις εκτεταμένες καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο και σε παραθαλάσσιες περιοχές και οικισμούς του Δήμου Λέσβου, καθώς και την ανάγκη επίσπευσης της καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί την 4η Απριλίου, ο Βουλευτής έλαβε τις απαντήσεις ... με αρκέρες δόσεις αοριστολογίας!


Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στην κήρυξη των πληγέντων περιοχών ως θεομηνιόπληκτες, σημειώνει πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη διαβιβάσει το σχετικό έγγραφο του Δήμου Λέσβου που επισυναπτόταν στην Αναφορά του Βουλευτή προς την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, αλλά και προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία και θα πρέπει να υποβάλει το σχετικό αίτημα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Ο ΕΛ.Γ.Α.  αναφέρει πως έχουν διενεργηθεί ήδη έλεγχοι αυτοψίας από το αρμόδιο υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Αθήνας για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στους οικισμούς Τάρτι και Αύλωνα του νησιού, αλλά και ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο πάγιο κεφάλαιο μπορούν να ενταχθούν στο ετήσιο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του έτους 2013, εφόσον πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Μοιράσου το άρθρο!