Πολιτική

06/11/2014 - 13:28

Απαντήσεις για τα προβλήματα στην Αγιάσο ζητάει ο Αλλος Δρόμος

style="text-align: justify;">Ο επικεφαλής και μέλη της γραμματείας του Άλλου Δρόμου, παρευρέθηκαν σε ανοικτή συνάντηση - συνέλευση χθες Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στην Αγιάσο, που διοργάνωσε η τοπική γραμματεία της παράταξης. Γίναμε δέκτες παραπόνων και αγανάκτησης, καθώς έγινε καταγραφή των θεμάτων που επιζητούν άμεσης προσοχής, αλλά και επίλυσης, όπως:
 
1) Η έλλειψη αγροτικού ιατρού.
Όπως ήδη γνωρίζετε οι δημότες της Αγιάσου έχουν μόνη ευκαιρία να γίνουν αποδέκτες της δημόσιας υγείας, που είναι αναφαίρετο  δικαίωμα όλων των πολιτών, όταν τους επισκέπτεται ο γιατρός από το Κ. Υ. Πλωμαρίου κάποιες φορές την εβδομάδα μόνο. Σαφέστατα αυτή η αδυναμία πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε καθημερινή βάση,  ενέχει τον κίνδυνο να χαθούν ζωές σε επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά συνεπάγεται και με την πολύωρη ταλαιπωρία ασθενών και κυρίως ηλικιωμένων ατόμων σε ουρές αναμονής. Στην περίπτωση θανάτου δε, οι συγγενείς καθώς και ο/η εκλιπών, μπαίνουν σε διαδικασία να μεταφερθούν στο Βοστάνειο για να βεβαιωθεί ο θάνατος. Να σημειωθεί εδώ,ότι στην Αγιάσο λειτουργεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Β.Αιγαίου που επίσης μένει ακάλυπτη δομή με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Τέλος να επισημάνουμε ότι, η Δημοτική Κοινότητα τηςΑγιάσου έχει δώσει και γραπτώς τη βούληση  να παρέχουν δωρεάν στέγη στον ιατρό που θα υπηρετήσει στο χωριό τους και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους σε αυτό.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εντάξει σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, το θέμα στην ημερήσια διάταξη, ώστε σύσσωμο το συμβούλιο να κληθεί να καταθέσει απόψεις και προτάσεις, καθώς και να προγραμματιστεί ειδική συνέλευση κατοίκων. 
 
2) Η μη ομαλή λειτουργία της υδροδότησης.
 Η παροχή του νερού συχνά κόβεται ή λιγοστεύει ενώ παράλληλα υπάρχει τεράστια ποσότητα νερού  που χάνεται άσκοπα λόγω διαρροής σε δεξαμενή που χρήζει αντικατάστασης. Πρέπει ακόμα να γίνει άμεσα έλεγχος στην ποιότητα του παρεχόμενου, από το δίκτυο νερού καθώς δεν χλωριώνεται. Ζητάμε την αποκατάσταση της λειτουργίας της υδροδότησης, τον έλεγχο αλλά και τη συντήρηση στο δίκτυο διανομής νερού, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του.
 
3) Η  μη-προσπελάσιμη αγροτική οδοποιία.
Από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα και έπειτα χρειάστηκαν διορθωτικές παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους της Αγιάσου, οι οποίες και δεν έγιναν. Η βατότητα δεν έχει αποκατασταθεί ενώ ήδη ξεκίνησε η φετινή ελαιοκομική περίοδος, γεγονός που πλήττει  οικονομικά τον αγροτικό πληθυσμό σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία. 
 
Κύριε Δήμαρχε, κύριε γεωγραφικέ Αντιδημαρχε, κύριε εντεταλμένε σύμβουλε, σας καλούμε άμεσα να δώσετε απάντηση στα παραπάνω. 
 
 
Η Δημοτική Παράταξη ''Ο Άλλος Δρόμος" 
 

Μοιράσου το άρθρο!