Πολιτική

17/10/2011 - 18:53

Απάντηση ΑΣΠΑ σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή

Αγωνιστική Συνεργασία Πανεπιστημιακών Αιγαίου (ΑΣΠΑ)

Στις 14/10/2011 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη  (βλέπε αναδημοσίευση :http://lesvosnews.net/2011/10/14/45-84/)

Το συγκεκριμένο άρθρο, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας, συσχετίζει την ανακοίνωση που εκδώσαμε ως ΑΣΠΑ σε σχέση με την αντιπαράθεση για την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης από φοιτητικούς συλλόγους με το ζήτημα της ανώνυμης αφίσας που καταγγέλλει όσα μέλη ΔΕΠ υπέγραψαν υπέρ των ανοιχτών σχολών. Επιπλέον, περιλαμβάνει απαράδεκτους σχολιασμούς περί των υποτιθέμενων πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων της ΑΣΠΑ.

Ως ΑΣΠΑ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

α) Επιμένουμε να είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών μας και να θεωρούμε ότι πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι και φοιτητές πρέπει να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική που καταλύει τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη  εκπαίδευση.

β) Θεωρούμε έξω και πέρα από την κουλτούρα της συλλογικής αγωνιστικής δράσης τις ανώνυμες καταγγελίες και τις λίστες προγραφών.

γ) Δεν επιτρέπουμε σε κανένα δημοσιογράφο ή σχολιαστή να κάνει εικασίες περί των πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεών μας. Αυτού του είδους η καταγραφή πολιτικών τοποθετήσεων παραπέμπει σε εποχές εκτροπής από τη δημοκρατική νομιμότητα. Η ΑΣΠΑ δεν είναι κομματική παράταξη, αλλά αυτόνομη συλλογικότητα με βασικές αρχές την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης που αντιστέκεται στη μετατροπή του πανεπιστήμιου σε επιχείρηση.

Είναι σαφές ότι δημοσιεύματα όπως αυτό της Καθημερινής δείχνουν ότι ενοχλεί τους απολογητές του Μνημονίου και της επιχειρηματικής εκπαίδευσης η ανεξάρτητη αγωνιστική δράση και o συλλογικός αγώνας ενάντια στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Μοιράσου το άρθρο!