Πολιτική

14/12/2020 - 13:02

Απάντηση Αθανασίου στο ΣΥΡΙΖΑ: η ειδική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που εσείς ψηφίσατε...

Παρατηρούμε την πυκνότητα με την οποία εκδίδονται  τα δελτία τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας λόγω του κορονοϊού.

Σίγουρα σκοπό έχουν να πλήξουν την πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα δώσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 126 εκ. € στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για αδικίες στον τρόπο κατανομής της ενίσχυσης, για λάθη, για παραλήψεις, για, για … για το κακό συναπάντημα.

Και βέβαια η πραγματικότητα παραποιείται και επιχειρείται να δοθεί μια λανθασμένη και διαστρευλομένη εικόνα από την πραγματική, προσπαθώντας να βρεθεί ένα αποκούμπι στον  στείρο αντιπολιτευτικό λόγο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Η ειδική αυτή ενίσχυση για την οικονομική στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγών της χώρας μας δίνεται για να ενισχυθεί το εισόδημα του κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγού και όχι του συνόλου των κατόχων ελαιοκτημάτων, οι οποίοι ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα και έχουν ήδη ενισχυθεί ή θα ενισχυθούν με άλλα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση ανά κλάδο (όπως τα ειδικά επιδόματα εργασίας, η επιστρεπτέα προκαταβολή κ.ά.) λόγω της πανδημίας.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη ενίσχυση αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη όσων αγροτών μας το κύριο εισόδημά τους προέρχεται από την ελαιοπαραγωγή και όχι στην ενίσχυση όλων όσων λαμβάνουν στρεμματική ενίσχυση για τον αριθμό των στρεμμάτων ελαιοκτημάτων που κατέχουν, που προφανώς είναι πολλοί περισσότεροι από τους 5.575 κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου. Αυτό πρέπει να διασαφηνιστεί.

Τώρα όσον αφορά τα κριτήρια που καθορίζουν τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, αυτά καθορίστηκαν με το άρθρο 65 του Ν. 4389/2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλαξε τα μέχρι το 2016 ισχύοντα κριτήρια.  Συγκεκριμένα, μέχρι το έτος 2016, για να κριθεί κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης αρκούσε το 25% του συνολικού εισοδήματός του να προέρχεται από αγροτικό εισόδημα και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφιση του παραπάνω νόμου το ανέβασε στο 50%.

Έτσι γίνεται αντιληπτό ότι αν ίσχυαν τα πριν του 2016 κριτήρια σίγουρα θα κρίνονταν περισσότεροι δικαιούχοι της ειδικής αυτής ενίσχυσης για τους ελαιοπαραγωγούς μας.

Και ας μην ξεχνάμε ότι πάγιο αίτημα των αγροτών σε όλες τις κινητοποιήσεις τους ήταν να δίνονται οι ενισχύσεις αποκλειστικά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Τώρα που εφαρμόζεται αυτό το αίτημα, γιατί οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνονται σ’ αυτό; Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι αυτοαναιρούνται;

Έτσι έχουν τα πράγματα σε απάντηση των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ, που τα λάθη τους είναι συνεχή, ολοκάθαρα και επαναλαμβανόμενα.

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής Ν Λέσβου

Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το άρθρο!