Πολιτική

15/09/2011 - 17:22

Απάντηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Επιτροπή Κατάληψης Κοινωνιολογίας

Σχετικά με την ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης της Κοινωνιολογίας, έχουμε να κάνουμε το εξής ερώτημα.

Ο Σύλλογος φοιτητών ψήφισε κατάληψη όλου του κτιρίου και να προβούμε σε εμπόδιση των άλλων τμημάτων και των εγγραφών;

Είμαστε σίγουροι ότι δεν ψήφισε κάτι τέτοιο.

Συγχρόνως, μόνοι σας λέτε ότι οι μισοί αψήφησαν την απόφαση των άλλων μισών και μόνοι τους παρεμπόδισαν τα μαθήματα.

Εδώ υπάρχει μία μεγάλη ασάφεια και αποδεικνύει ότι και μέσα στην επιτροπή κατάληψης αποφάσιζε ο καθένας ότι ήθελε, αλλά και δημιουργήσατε πρόβλημα στις εγγραφές και στα μαθήματα των άλλων τμημάτων.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετείχε ως παρατηρητής στην Επιτροπή Κατάληψης, καθώς δεν συμφωνούσε με αυτή την τακτική και είχε μία σειρά από δράσεις σχετικά με την ενημέρωση του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας για το νόμο-πλαίσιο, οπότε δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε ότι δεν προτείναμε κάτι ,καθώς είμαστε οι μόνοι που πάντα αν και διαφωνούμε σε παρόμοιες τακτικές συμμετέχουμε στις αποφάσεις των συλλόγων σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις και ανένταχτους που δεν έχουν παραβρεθεί σε καμία δράση κανενός άλλου συλλόγου που ψηφίστηκε η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Είμασταν οι πρώτοι που καταγγείλαμε την Υπουργό Παιδείας για τις ενέργειες της και οι μόνοι που καταθέσαμε  ενιαία  πρόταση παιδείας τον Φεβρουάριο του 2011.

Είμασταν οι μόνοι που ενημερώσαμε τις τοπικές αρχές και τις Πρυτανικές αρχές σχετικά με το νόμο-πλαίσιο αρχές Αυγούστου με την προοπτική να συμμετέχουν όλοι στην κοινή προσπάθεια μη αποστόμωσης των φοιτητών και μη παραγκωνισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είμασταν οι μόνοι που στείλαμε υπόμνημα στα ΚΤΕΛ και στις πρυτανικές αρχές για τη συνέχιση των αστικών συγκοινωνιών με την περσινή οπτική της σύμβασης, γεγονός που εάν υιοθετηθεί από όλους ,τότε θα έχουμε πάλι δωρεάν μεταφορά.

Στην ενιαία πρόταση παιδείας αναφέρουμε στην πρώτη σελίδα το θέμα των 407.Συμμετέχουμε και τους στηρίζουμε, δεν είμαστε πιόνια τους.

Στο νόμο-πλαίσιο είμαστε οι μόνοι που δεν είμαστε μηδενιστές και έχουμε διαφωνίες και συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτόν.

Ο κόσμος έχει ανάγκη την άμεση και σωστή ενημέρωση και όχι απλά την ενημέρωση από μία παρέα που κάνει κατάληψη πάνω στο Ξενία.

Αλήθεια που είναι όλοι εκείνοι που ψηφίσαν κατάληψη; Μήπως φύγανε για αν συνεχίσουν τις διακοπές τους ;Μήπως πίνουν καφεδάκι στην προκυμαία;

Μόνοι σας είπατε ότι μείνανε πολύ λίγα άτομα και αποχώρισαν λόγω κούρασης…

Μα η κατάληψη σημαίνει  και συμμετοχή και σημαίνει και παρουσία όλο το βράδυ στο κτίριο…

Μάλλον… η κατάληψη είχε και καπιταλιστικά στοιχεία όπως έξοδος το βράδυ και καφεδάκι στην Προκυμαία λόγω καλού καιρού…

Ο κόσμος έχει τον τελευταίο λόγο και ο ίδιος είναι που θα σας κρίνει… Για εμάς η απάντηση που μας δώσατε(Μετά τη συνέλευση από το Συντονιστικό Καταλήψεων και Συνελεύσεων όμως η επιτροπή, τα ξημερώματα, με πολλές απουσίες και χωρίς ενημέρωση στα αποχωρήσαντα μέλη ,αποφάσισε να εφαρμόσει τη 1η άποψη και κατέλαβε το κτήριο συνολικά.)μας καλύπτει άμεσα….

ΥΓ: Και επειδή αναφερθήκατε σε τραμπουκισμούς κτλ, ας μας αναφαίρετε με ακρίβεια λόγια και πράξεις έτσι ώστε όλοι να μάθουν τι έγινε… όμως ας μας φέρετε και τους καθηγητές που τραμπουκίσατε και τους φοιτητές των άλλων τμημάτων..και όλα… Για να είμαστε όλοι καλυμμένοι…

Μοιράσου το άρθρο!