Πολιτική

14/02/2014 - 15:44

Απάντηση Ηλία Κουνιαρέλλη στο «επικοινωνιακό παιχνιδάκι» της ΟΝΝΕΔ

trong>Αποστομωτική απάντηση  από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ηλία Κουνιαρέλλη στο χθεσινό "επικοινωνιακό παιχνιδάκι" της ΟΝΝΕΔ με το δήθεν εξαφανισμένο Αντίδημαρχο...

 

Αναλυτικά η απάντηση:

Στα δημοσιεύματα που αφορούν τις δηλώσεις της ΟΝΝΕΔ περί ‘μη οργανωμένο γραφείο Αιρετού Αντιδημάρχου Καθαριότητας’ και για διάφορα προβλήματα καθαριότητας θα ήθελα φιλικά να απαντήσω σ’ αυτούς τους νέους και παράλληλα να ενημερώσω και τους συμπολίτες μας τα εξής:

Από την αρχή της θητείας μου είχα να αντιμετωπίσω τεράστια προβλήματα, τα οποία επιλήφθηκα και αντιμετώπισα με μεγάλη προσπάθεια και προσωπική δουλειά.

Εδώ και τρία συνεχή χρόνια βρίσκομαι από το πρωί ως το βράδυ στο γραφείο μου και περιοδεύω συνεχώς σε όλο το νησί για να έχω προσωπική εικόνα των προβλημάτων και να δώσω λύσεις.

Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπό δυσμενείς συνθήκες κατάφερα να κρατήσω καθαρό το νησί, όταν ενώ κλείσαμε 59 ΧΑΔΑ και έπρεπε να μας παραδοθούν 5 Σταθμοί Μεταφόρτωσης για τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ένα και μοναδικό ΧΥΤΑ του νησιού, μας παραδόθηκε μονάχα ένας και αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε τα σκουπίδια από πολύ μακρινές αποστάσεις, κάνοντας το έργο της συλλογής – μεταφοράς ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ παράλληλα αυξάνεται όπως είναι αυτονόητο το κόστος της διαχείρισης.

Δίνω καθημερινό αγώνα για την εξασφάλιση των καυσίμων και του προσωπικού,  για να διατηρήσω σε  αξιοπρεπή κατάσταση την καθαριότητα του νησιού, όταν οι οικονομικοί πόροι έχουν μειωθεί. Παράλληλα κατάφερα να υλοποιήσω για πρώτη φορά στο νησί μας, ένα σοβαρό πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο σκοπεύω σύντομα να επεκτείνω.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, τα γνωρίζουν οι νέοι της ΟΝΝΕΔ ?? και ποιες ‘μαγικές’ λύσεις γνωρίζουν που σκέφτηκαν να θέσουν υπόψη μου μια ανάσα πριν τις εκλογές ??

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν οι φίλοι μου, πως δυστυχώς δεν είχα την πολυτέλεια να στελεχώσω το γραφείο μου με μόνιμο προσωπικό και αναγκάζομαι να εξυπηρετούμαι, όταν αυτό είναι δυνατό, με εποχικό μη έμπειρο προσωπικό (πεντάμηνα, κλπ).

Την Παρασκευή 7.2.14 που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, απουσίαζα για σοβαρούς προσωπικούς λόγους υγείας στην Αθήνα. Λυπάμαι που μετά από τρία χρόνια που εκτελώ χρέη Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και ‘θυμήθηκαν’ να με επισκεφθούν οι νέοι της ΟΝΝΕΔ δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ ‘άμεσα’ στο αίτημά τους.

Με μια μικρή λοιπόν καθυστέρηση αλλά με μεγάλη μου χαρά, καλώ τους φίλους μου στο γραφείο μου, όπου βρίσκομαι καθημερινά, για να μου πουν τις προτάσεις τους. Τους καλώ επίσης να με ακολουθήσουν για μια και μόνο ημέρα, αν έχουν τις αντοχές, στο φορτωμένο καθημερινό μου πρόγραμμα, που πολλές φορές ξεκινάει από τις 04:00 τα ξημερώματα, όταν δίνω οδηγίες στο προσωπικό.

Είμαι πάντα ανοικτός να συνεργαστώ με οποιονδήποτε θελήσει να συνεργαστεί μαζί μου για να βελτιώσουμε την εικόνα της καθαριότητας του νησιού μας. Είναι κάτι που κάνω από την αρχή της θητείας μου με ανθρώπους που με προσέγγισαν ‘ουσιαστικά’ και με σοβαρές προτάσεις και ιδέες (και όχι για το θεαθήναι) όπως π.χ. ο κος Βαγγέλης Φραγκουλάκης, τον οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία μας και για την προσπάθεια που καταβάλει για να βελτιώσει την εικόνα της καθαριότητας στη γειτονιά του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον αγαπητό κο Αράπη επί της Ικτίνου και όλους τους άλλους ανώνυμους πολίτες που με τον ίδιο ζήλο αγωνίζεται για την γειτονιά τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπηρεσία καθαριότητας και όλο το προσωπικό που όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε μαζί αυτό τον αγώνα.  

 

 

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

   Ηλίας Κουνιαρέλλης

 

Μοιράσου το άρθρο!