Πολιτική

29/09/2017 - 11:38

Απάντηση Καλογήρου στον Πρόεδρο της Βρίσας

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας κ. Ευστράτιο Παράκοιλα επιστολή με την οποία τον ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημά του, θα προχωρήσει στην αγορά άλλων 10 κοντέινερ προκειμένου να καλυφθούν οι αποθηκευτικές ανάγκες 30 ακόμη σεισμόπληκτων οικογενειών. Τον ενημέρωσε, επίσης, ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου στον οποίο τοποθετούνται τα κοντέινερ.

 

Η Περιφερειάρχης διαβίβασε, επίσης,  στον κ. Παράκοιλα έγγραφο του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Γιώργου Σπανέλλη προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας, στο οποίο αναφέρονται όλες οι ενέργειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 και οι σχετικές χρηματοδοτήσεις.

 

Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη:

 

«Θα θέλαμε να γνωρίζετε κύριε πρόεδρε ότι τόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και εγώ προσωπικά δεν χάνουμε ποτέ από την προσοχή μας όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τις επιπτώσεις του σεισμού της 12ης Ιουνίου. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, εξαντλούμε κάθε περιθώριο διαδικασιών και αρμοδιοτήτων, ώστε να μπορούμε αποτελεσματικά να είμαστε δίπλα σας.

Σημειώνω ακόμη ότι ενεργούμε ώστε και εκεί που οι αρμοδιότητές μας δεν καλύπτουν το αντικείμενο να βρεθεί και να βρίσκεται πάντοτε η καλύτερη λύση.

Ως παράδειγμα επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπλήκτων θα θέλαμε καθοριστικά να συνδράμουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε καθόσον η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτεία».

Μοιράσου το άρθρο!