Πολιτική

06/03/2014 - 15:18

Απάντηση Περιφέρειας για σχολείο Ερεσού:συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης

trong>Απάντηση  του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου, κ. Ηρακλή Βερβέρη στο ερώτημα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Βασίλη Τεντόμα ως προς   την επαναλειτουργία   του δημοτικού σχολείου Ερεσού

 

Αναλογιζόμενοι την απαίτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Ερεσού, για την ανέγερση κτηρίου για τη στέγαση του Γυμνασίου της περιοχής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συνέδραμε στην υλοποίηση του έργου, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τον τέως Δήμο Ερεσού-Αντίσσης, με ευθύνη του όποιου εκπονήθηκε και η τεχνική μελέτη. Το έργο κατασκευάζεται στο οικόπεδο όπου στεγάζεται και το δημοτικό σχολείο.

Ενώ το έργο ήταν σε εξέλιξη παρουσιάσθηκε μικρή καθίζηση σε τμήμα του τοίχου του Δημοτικού σχολείου, ως κύρια συνέπεια της φύσης του εδάφους θεμελίωσής του και της ανόδου του υδροφόρου ορίζοντα που σημειώθηκε απ΄ τις βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου του 2012 και ανεξαρτήτως από τη κατασκευή του κτιρίου του Γυμνασίου, συμπέρασμα που διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας και από την έκθεση του μελετητή του έργου καθώς και από την Έκθεση αυτοψίας της Επιτροπής της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου.

Προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη επάρκεια ασφάλειας, με  μέριμνα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, συντάχθηκε από τον γεωτέχνη μελετητή του έργου, μελέτη υποστήριξης –αντιστήριξης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου και αφού τέθηκε υπόψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, η οποία και εξέφρασε σύμφωνη γνώμη καθώς και της θετικής γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου, δρομολογήθηκαν οι εργασίες σε δύο φάσεις.

Η πρώτη αφορούσε την εξωτερική υποστύλωση-υποθεμελίωση του κτηρίου και πραγματοποιήθηκε έπειτα από εξασφάλιση πιστώσεων από πόρους της Περιφέρειας και αφού είχε προηγηθεί η σχετική τροποποίηση της οικοδομικής άδειας σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, που όπως προαναφέρθηκε είναι ο κύριος του έργου.  Συγκεκριμένα δαπανήθηκε το ποσό των 83.400 ευρώ. Για τις εργασίες της δεύτερης φάσης που ουσιαστικά θα αποκαταστήσει πλήρως το έργο, έγινε αναδιάρθρωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού της περιφέρειας που διατίθενται για εκπαιδευτήρια. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το σχετικό πρόγραμμα και προβλέπεται αμέσως η δημοπράτηση του έργου. Ήδη συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται η ανάληψη υποχρέωσης από την διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών ώστε αμέσως μετά να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται εντός διμήνου από την υπογραφή της συμβάσεως.

Μοιράσου το άρθρο!