Πολιτική

12/08/2013 - 16:00

Απάντηση Περιφέρειας στο Θ. Βαλσαμίδη για την Ε.Ο. Μανταμάδου - Θερμής

pan style="line-height: 1.538em;">Σε απάντηση της Ερώτησης της Παράταξης «Αγώνας για τα νησιά μας», σχετικά με τη μελέτη βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Θερμής – Μανταμάδου, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ενημερώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκ νέου ενεργοποίηση της μελέτης, ενώ για το ζήτημα αυτό ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής ενημέρωσε  και προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, καταθέτοντάς του μάλιστα και σχετικό υπόμνημα, στο οποίο περιλαμβάνονται και αιτήματα χρηματοδότησης μελετών και κατασκευής έργων. Θα πρέπει να αναφερθεί και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου για την προώθηση των αιτημάτων αυτών.

Υπενθυμίζεται σε ότι αφορά τη μελέτη του δρόμου Θερμής – Μανταμάδου, πως πρόκειται για βασικό οδικό άξονα προς το Βόρειο Τμήμα του νησιού και εξυπηρετεί τους κατοίκους, τους τουρίστες και τους πολυάριθμους προσκυνητές του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο.

Η μελέτη εντάχθηκε στο ΠΔΕ ΣΑΜΠ με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ και διακόπηκε στη φάση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί στους μελετητές 323.280 ευρώ.

Για την εκ νέου ενεργοποίηση της μελέτης (σύνταξη Συγκριτικού Πίνακα κλπ.) και μέχρι την ολοκλήρωσή της απαιτούνται επιπλέον 700.000 ευρώ (με απαίτηση έκπτωσης από τον ανάδοχο το επιπρόσθετο ποσόν εκτιμάται στις 500.000 ευρώ).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μοιράσου το άρθρο!