Πολιτική

06/06/2012 - 11:48

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στο ΠΑΜΕ: Ο αντίπαλος είναι αλλού

yle="text-align:justify;">
Θλίψη και έκπληξη μας προξενεί η δριμεία επίθεση του ΠΑΜΕ Λέσβου ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του Ομάδας Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την μετενέργεια και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων απ’ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μέσω του μνημονίου.
Αντί να δείξει στους εργαζόμενους τους πραγματικούς ενόχους, που είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που ψήφισαν το νόμο και να αντιπαρατεθεί μαζί τους και αντί να τα βάλει με τους συνενόχους στο έγκλημα τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ, που τορπίλισαν την πρωτοβουλία του υπηρεσιακού Υπουργού κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, που ζήτησε το πάγωμα της εφαρμογής της μετενέργειας μέχρι τις εκλογές, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αστήρικτα επιχειρήματα που δεν πείθουν κανένα.
Αφού οι εργοδότες στη Λέσβο πράγματι, εκμεταλλευόμενοι την ασυδοσία που τους δίνουν οι νόμοι των μνημονίων, καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με δραματική μείωση μισθών, χρέος όλων μας και κυρίως του ΠΑΜΕ που ελέγχει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, είναι να οργανώσουμε τον αγώνα για να μη περάσει η πολιτική αυτή.
Σ’ αυτόν τον αγώνα, ανεξάρτητα το τι θα κάνει το ΠΑΜΕ, εμείς θα πρωτοστατήσουμε ακριβώς όπως κάναμε μέχρι τώρα.
Δηλώνουμε τέλος, πως η κυβέρνηση της Αριστεράς ως πρώτο μέλημα της θα έχει την κατάργηση του νόμου και την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων. Σ’ αυτή τη μάχη καλούμε και το ΠΑΜΕ να στρέψει τα πυρά του, ώστε να είναι επιτυχής.


Το γραφείο τύπου του
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μοιράσου το άρθρο!