Πολιτική

02/02/2016 - 12:00

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΟΔΕ Λέσβου: Στο σπίτι του κρεμασμένου ας μην μιλάτε για σχοινί!

Μ

ε μια ανακοίνωση θράσους και  υποκρισίας η ΝΟΔΕ  Λέσβου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κοροϊδεύει τους αγρότες». Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και η εποχή που η Ν.Δ. μπορούσε να τα λέει  χωρίς απάντηση δεξιά και αριστερά έχει περάσει.

Λέγατε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα μας βγάλει οπό την Ε.Ε. Λέγατε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα χαθούν οι επιδοτήσεις. Λέτε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει τους αγρότες. Συνεχίζετε να παραπλανάτε, να κοροϊδεύετε και να φοβίζετε τον αγροτικό κόσμο και με τα ψέματά σας να σπέρνετε τον πανικό.



Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως με όσα λέτε εξασφάλισε τις επιδοτήσεις των αγροτών  του νησιού μας δίνοντας οριστική λύση  στο θέμα της διαχείρισης  των βοσκοτόπων που εσείς δεν μπορούσατε να λύσετε τόσα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε την κτηνοτροφία με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, αύξησε το ανώτατο όριο της εξισωτικής αποζημίωσης από 5.500 σε 7.000 ευρώ ενώ με την  επίλυση των επιλέξιμων εκτάσεων μπόρεσαν να πάρουν ολόκληρη την εξισωτική αποζημίωση και οι κτηνοτρόφοι που είχαν κοπεί για αυτό το λόγο τα προηγούμενα έτη.

Η εξισωτική αποζημίωση ολόκληρη χωρίς πετσόκομμα (για μη επιλέξιμες εκτάσεις)  και με αυξημένο πλαφόν θα δοθεί σύντομα σε όλους τους δικαιούχους όπως και οι επιδοτήσεις των βιοκαλλιεργητών που επί τρία χρόνια εσείς είχατε αφήσει απλήρωτες, γιατί, εκτός όλων των άλλων, τα είχατε κάνει μπάχαλο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σας υπενθυμίζουμε  ότι μόνο τον μήνα Δεκέμβρη πληρώθηκαν οι αγρότες  2,2 δις ευρώ για τη βασική ενίσχυση και για εκκρεμότητες ετών 2008 -2014!

Επί πλέον έχουμε να σας πούμε ότι (με το Ν. 4172/13) αποφασίσατε οι αγροτικές επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ!  να χαρακτηρίζονται αγροτικό εισόδημα  και να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας που είχαν δημιουργήσει οι δανειστές (και όχι success story) ψήφισε τον περασμένο Μάη  να μην φορολογούνται οι αγροτικές μέχρι ύψους 12.000 ευρώ που καλύπτει το 91,5% των αγροτών (όλους τους μικρομεσαίους).

Το κόμμα σας  δημιούργησε το πελατειακό κράτος, μοίραζε  τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα του αγροτικού τομέα με αδιαφανή κριτήρια βολεύοντας ημετέρους  και στήνοντας πάρτι στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών, επιφέροντας έτσι δισεκατομμύρια πρόστιμα στην χώρα από καταλογισμούς της Ε.Ε. που τώρα πληρώνουμε όλοι.

Στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν ας μην μιλάτε για σχοινί!  

 

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!