Πολιτική

22/08/2022 - 13:17

Απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης σε δημοσιεύματα σχετικά με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας

Παραφράζοντας ελαφρώς μια γνωστή και χιλιοειπωμένη ατάκα του Umberto Eco, η ειδησεογραφική πενία τον Αύγουστο, ξαναζεσταμένα και παραποιημένα «νέα» παράγει!

Την Παρασκευή, αργά το μεσημέρι, δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο «άρθρο» σε τοπική ιστοσελίδα, σύνηθες για το μέσο αυτό. Σε αυτό ψέγεται η δημοτική αρχή, διότι δήθεν δαπανά ποσά της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας για προβολή και επικοινωνιακή πολιτική, αντί να προσλαμβάνει προσωπικό, ενώ «τα σκουπίδια κάνουν πάρτι στα στενά», όπως επί λέξει αναφέρει!

Ο/Η ανώνυμος/η συντάκτης, αν φέρει την επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου, έπρεπε να γνωρίζει ότι: α) μια απλή αναζήτηση στο αρχείο της ιστοσελίδας που εργάζεται, θα τον οδηγούσε σε αντίστοιχο άρθρο πριν από ένα χρόνο περίπου, όπου πάλι ανακριβώς και με ηθελημένη διαστρέβλωση των στοιχείων αναβίβαζε την πραγματική δαπάνη των 1.638,00 € στα 12.179,70€, για σχεδιασμό και εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου με τίτλο «Καθαρή Μυτιλήνη», σχετικού με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ενημέρωσής τους σχετικά με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας. β) Αν έμπαινε στο κόπο να καλέσει σε εργάσιμη ημέρα και ώρα στο 2251025555 (το φυλλάδιο που κόστισε 1.638,00€ ενημέρωνε για την δυνατότητα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του πολίτη!), θα μάθαινε ότι η εγκεκριμένη, ήδη από τον Αύγουστο του 2021, μελέτη - δαπάνη για «Προμήθεια αυτοκόλλητων για κάδους απορριμμάτων» ύψους 7.053,58€, ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ έκτοτε (κατέστη άγονη η προμήθεια) και επαναλαμβάνεται στο Οικονομικό Έτος 2022! γ) Αν έψαχνε καλύτερα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», πέρα από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ πληρωμή για τα 7.053,58€ μέσα στο 2021, θα ανακάλυπτε ότι τα 12.179,70€ αφορούν εγκεκριμένη μελέτη και δαπάνη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος («Πρόγραμμα Κυκλικής Διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Μυτιλήνης»), όχι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, άρα ΚΑΜΙΑ ανάμειξη των ανταποδοτικών τελών, από τα οποία και μόνο από αυτά, γίνεται η κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητας!

 

Υπάρχει σαφέστατη διαφοροποίηση ανάμεσα στην κριτική, ακόμα και την σκληρότατη, με τον φθηνό και άκρατο λαϊκισμό. Η πραγματική και αδέσμευτη δημοσιογραφική κριτική δεν έχει καμία σχέση με τσιτάτα τύπου: «Άραγε πόσες προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα 20.000 ευρώ τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες;». Τα 1.638,00€ που δαπανήθηκαν το 2021 και τα 7.053,58€ που ΘΑ δαπανηθούν μέσα στο 2022, όταν υπογραφεί η σύμβαση, ΔΕΝ είναι τμήμα του κωδικού μισθοδοσίας εργαζομένων. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους ταγούς της «αντικειμενικής δημοσιογραφίας»!

Υ.Γ. Ο αχινός κατά την «Wikipedia» συχνάζει σε περιοχές με βρομιά, αν τις αποφεύγεις δεν υπάρχει περίπτωση να τον «πατήσεις»…

 

Μοιράσου το άρθρο!