Πολιτική

04/02/2013 - 05:32

Απεργιακή Συγκέντρωση - Πλατεία Σαπφούς - Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή Συγκέντρωση - Πλατεία Σαπφούς - Κάλεσμα

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

  ΤΩΡΑ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι, νέοι-νέες, άνεργοι
   Δεν πάει άλλο. Όσο ανεχόμαστε τα μέτρα, όσο ανεχόμαστε την εξουσία του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές του, Κυβέρνηση και Ε.Ε., τόσο περισσότερο θα σφίγγει η θηλιά στο λαιμό το δικό μας και των παιδιών μας.
  Μην πιστεύετε στα δάκρυα τους δήθεν για την πατρίδα, το απέδειξαν επανειλημμένα και με τις δικές τους υπόγειες βρωμιές. Το σύστημα τους σάπισε, βρωμάει, βρώμικοι και αυτοί που το υπηρετούν.
 Η τρικοματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Ε.Ε. θέλουν να αφήσουν τον εργάτη χωρίς κανένα δικαίωμα, ανυπεράσπιστο, έρμαιο στα νύχια των εργοδοτών.
 Στόχος της εργοδοσίας είναι το οριστικό χτύπημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κατ’ επέκταση και των κλαδικών συμβάσεων.
 Θέλουν να επιβάλουν δόγμα το νόμο και τη τάξη, με τα γκλόπ και τις ασπίδες των δυνάμεων καταστολής, ώστε φοβισμένος, χωρίς κανένα δικαίωμα ο εργάτης, ο δημιουργός του πλούτου, να γίνει κομμάτι, εξάρτημα μια μηχανής που θα παράγει κέρδη για μια χούφτα παράσιτα. Αυτό το ονόμαζαν επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.
  Είναι καιρός να πατήσουμε γερά στα πόδια μας, να σηκώσουμε το μπόι μας. Είμαστε πολλοί αυτοί που υποφέρουμε από την εξουσία του κεφαλαίου. Πολλαπλάσιοι από αυτούς που ωφελούνται σε βάρος των πολλών. Μπορούμε, έχουμε δικαιώματα και κατακτήσεις.
Σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης είναι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στις επόμενες γενιές να παραδώσουμε αυτό το βασικό δικαίωμα των εργαζομένων, λάφυρο στην ποδιά της εργοδοσίας γιατί φοβόμαστε, γιατί δειλιάζουμε να πούμε, αυτό που καθημερινά μας έρχεται στο νου
 
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
 
 Όχι στην εξουσία αυτών που για τα κέρδη τους, θέλουν σαν κάτι αναλώσιμο την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
  Η ΕΓΣΣΕ είναι η βάση για τις κλαδικές συμβάσεις. Διάλυση των συμβάσεων εργασίας σημαίνει, δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα.
Πρέπει να γίνει απόφαση όλων μας η διεκδίκηση της νέας ΕΓΣΣΕ, που η προηγούμενη έχει ημερομηνία λήξης το Μάρτη του 2013.
  Οι ατομικές συμβάσεις που τόσο τις διαφημίζουν, είναι συμβάσεις που εξασφαλίζουν αποκλειστικά και μόνο τα προνομία της εργοδοσίας.
Αφήνουν τον καθένα εργαζόμενο έκθετο, μόνο και απροστάτευτο απέναντι σε ένα οργανωμένο μηχανισμό ληστείας της εργατικής δύναμης.
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε φόρους, αυξήσεις και τα κάθε λογής χαράτσια;
   Οι φόροι «πνίγουν» τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Οι απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα. Οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα κάθε λογής χαράτσια, φέρνουν εμάς και τις οικογένειες σε καθημερινό αδιέξοδο.
Την ίδια στιγμή προκλητικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο και δρομολογεί προκλητικές φοροαπαλλαγές και στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας με λεφτά των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ, επιδοτεί τους εργοδότες με τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, για δήθεν πρακτική άσκηση και μόλις τελειώσει αυτή η άσκηση, επανέρχονται στην ανεργία.
Θα συνεχίσουμε να ζούμε στην ανεργία, την μιζέρια και την ανασφάλεια;
  Η ανεργία έχει γίνει βραχνάς για κάθε εργαζόμενο. Όπως οι ύαινες, έτσι και οι εργοδότες πέφτουν πάνω στους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας το πρόβλημα της ανεργίας και με το «πιστόλι στο κρόταφο», τους εξαναγκάζουν σε υποχωρήσεις, μέχρι και τον εξευτελισμό τους.
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι, νέοι-νέες, άνεργοι,
  Μπορούμε, δεν αξίζει αυτό το μέλλον σε εμάς και τα παιδιά μας, αυτό που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εργατική τάξη αξίζει και εκείνη θα το κατακτήσει, τέτοιο μέλλον, όπου οι παραγωγοί του πλούτου οι εργάτες, θα έχουν την δική τους εξουσία και θα απολαμβάνουν τους καρπούς του μόχθου τους.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο!