Πολιτική

17/09/2013 - 19:18

Απεργιακό κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

ign="center">Στηρίζουμε τους αγώνες στην παιδεία, συμπορευόμαστε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων για μια σειρά κλάδων του δημοσίου με μπροστάρηδες του καθηγητές. Ήδη χθες (Δευτέρα) εκατοντάδες χιλιάδες καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων, πανεπιστημιακοί, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους τομείς του δημοσίου πανελλαδικά αλλά και εδώ στη Λέσβο έδωσαν το παρόν σε μεγαλειώδη συλλαλητήρια.

Οι κινητοποιήσεις αυτές κορυφώνονται με τη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Οι μεθοδεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης για την ολοκληρωτική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους με αιχμές την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, συναντούν πλέον τη σθεναρή αντίδραση του λαού.

Είναι φανερό πως η μνημονιακή πολιτική της εθελόδουλης κυβέρνησης και της αδίστακτης τρόικας καταρρέει. Και πρέπει να καταρρεύσει προτού καταρρεύσουν οι έλληνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου συμπορεύεται με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στον αγώνα αυτό. Είναι δίπλα στους γονείς και τους μαθητές που βλέπουν τα σχολεία τους να απαξιώνονται, να μένουν χωρίς ειδικότητες, χωρίς δασκάλους και να γίνεται η παιδεία προνόμιο λίγων. Είναι δίπλα σε όσους αγανακτούν και αγωνίζονται όταν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της εργασίας, της στέγης και της στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης γίνονται επίσης προνόμιο ολίγων κάτω από τις νεοφιλελεύθερες επιταγές.

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μαζικά μέρος στην 48ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!