Πολιτική

14/03/2020 - 16:57

Απίστευτη απάντηση Μηταράκη... χρησιμοποιεί τον κορονοϊό για να διαφημίσει κλειστές δομές!

Αυτές τις κρίσιμες ώρες που η αγωνία όλου του κόσμου για τον κορονοϊό είναι στην κορύφωσή της... αυτές τις ώρες που κυρίως οι κάτοικοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο αγωνιούν περισσότερο για την κατάσταση στα ΚΥΤ.... αυτές τις ώρες που όλοι περιμένουν την αποσυμφόρηση των νησιών μας από τους μετανάστες - πρόσφυγες.... έρχεται ο Υπουργός Μετανάστευσης και μας λέει ότι ας είχατε δεχτεί τις κλειστές δομές μεταναστών για να μην έχετε πρόβλημα με τις μετακινήσεις μεταναστών - προσφύγων! ! !

Σε απάντηση της δήλωσης του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Βρουλή, αναφορικά με την ανάγκη περιορισμού της κίνησης μεταναστών στα αστικά κέντρα των νησιών, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Τα συναρμόδια υπουργεία παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνoϊού και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγεία.

Ως προς τη λειτουργία των ΚΥΤ στα νησιά του Αιγαίου, σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει διπλή ασφαλής περίμετρος της όλης κατοικημένης περιοχής, ούτε επαρκείς κοινόχρηστοι χώροι για την προσωρινή λειτουργία της δομής ως κλειστής.

Προς αποφυγή κινδύνων στη δημόσια τάξη και υγεία, η Κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Υπουργική Απόφαση 1311 (ΦΕΚ Β΄ 405/11.02.2020) προέβη στην Επίταξη αναγκαίων εκτάσεων για την άμεση κατασκευή κλειστών-ελεγχόμενων κέντρων σε αντικατάσταση υπάρχουσας δομής.

Για λόγους που ήδη γνωρίζετε δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων δομών και κατά συνέπεια δεν έχει προχωρήσει η οριστική διακοπή λειτουργίας των υπαρχόντων ανοικτών δομών». 

 

----

 up date Εξαιρετικό το σχόλιο του Παναγιώτη Χριστόφα: 

Ο κ. Μηταράκης με τις σημερινές δηλώσεις είτε μας εκδικείται, είτε μας περιπαίζει, είτε και τα δύο μαζί.
Μας λέει πως η λύση του (και) για την πανδημία του κορωνοϊού είναι τα νέα κλειστά κέντρα στα νησιά.
Μα κ. Υπουργέ, τα κέντρα υποτίθεται πως θα τα είχατε έτοιμα το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά η πανδημία είναι... τώρα!
Δεν περιμένουμε από εσάς κι άλλες διχαστικές δηλώσεις, αλλά λύσεις - επιτέλους - ιδιαίτερα τώρα, που η υγεία όλων κινδυνεύει.

Μοιράσου το άρθρο!