Πολιτική

17/03/2023 - 12:48

Από 2 Ιουνίου δρομολόγια για Σμύρνη από Μυτιλήνη και Πλωμάρι

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Παλαιό Δημαρχείο με αντιπροσωπεία της ναυτιλιακής εταιρίας Izdeniz του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Οsman Hakan Ersen και συζήτησαν εκτενώς για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της τουρκικής μεγαλούπολης με τη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι.

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο εκπρόσωπος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζος, ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Μιχαλέλλης, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου.

ss

Αφού έγινε μία αποτίμηση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σύνδεσης, ακολούθησε συζήτηση για τη νέα σεζόν με αρχική πρόταση έναρξης στις 2 Ιουνίου. Κατατέθηκαν προτάσεις βελτίωσης των συνθηκών, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του υπάρχοντος ρεύματος Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο.

Οι δύο πλευρές έδωσαν νέο ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Σμύρνη, όπου θα οριστικοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις και η ημερομηνία επαναλειτουργίας των δρομολογίων.

 

 

Συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα 17.03.2023 στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρίας του Δήμου της Σμύρνης Οsman Hakan Ersen,  συνεργάτες του  και επαγγελματίες του τουρισμού.

Αντικείμενο της συζήτησης η σύνδεση του νησιού με την Σμύρνη η οποία έχει ξεκινήσει από πέρυσι από την Μυτιλήνη και το Πλωμάρι και οι δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την γείτονα χώρα.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί η σύνδεση αυτή να προβληθεί προς την αγορά της Σμύρνης,  η οποία έχει πληθυσμό 4 εκατομμυρίων κατοίκων και με την στήριξη της Περιφέρειας και ζήτησε από τους εκπροσώπους της Ναυτιλιακής να τροποποιήσουν τα δρομολόγια ώστε να υπάρχουν περισσότερες διανυκτερεύσεις.

γγ

Μοιράσου το άρθρο!